Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odbiór sygnału na 2 telewizorach z dekodera cyfrowego polsat

Adrian1007 22 Nov 2006 12:27 6013 19
    Adrian1007
    Level 10  
    cze! mam pytanie czy da sie odbierać sygnał cyfrowego polsatu na 2 telewizorach z dekoderem echostar DSB-616 lub samsung DSB-305G? Co trzeba zakupić i jakie som tego koszty? Z góry dzieki za odpowiedz.:?:[/b]
    ogorki
    Level 17  
    Dać się na pewno da, ale tylko ten sam obraz na tych telewizorach będzie leciał.
    Adrian1007
    Level 10  
    chodzi mi o podłaczenie ale tak zeby na 2 telewizorach były oglądane inne programy.
    okulik
    Level 28  
    Adrian1007 wrote:
    chodzi mi o podłaczenie ale tak zeby na 2 telewizorach były oglądane inne programy.

Nie da rady
    ogorki
    Level 17  
    No weź 2 dekoderów to się nie obędzie. Do tego 2 karty, a chyba Polsat nie za bardzo chętnie je udostępnia
    Adrian1007
    Level 10  
    Dlaczego nie da rady "Okulik"?

Dodano po 6 [minuty]:

Ja słyszałem że sie da poprzez zastosowanie konwertera na jedna satelite z 1 wyiściem na dekoder z kartom a 2 wyiście na dekoder bez karty. A możliwe że to było tylko w cyfrze +
    ogorki
    Level 17  
    Jak by już co, to muszą być dwa konwertery. Przecież to w nich skupia się odbita wiązka cząstek (czy jakoś tak). Jak ty to niby chcesz rozdzielić. Chyba tak jak zwykłą kablówkę :D
    okulik
    Level 28  
    Poco rozczulac sie nad konwerterem, jak najpierw trzeba rozdzielic karte. A nie da sie tego zrobic, mozna oczywiscie postawic serwer (PC, dbox, dreambox) z karta i do niego podpiac dekodery , ale trzeba grzebac w oprogramowaniu dekodera, a to nie zawsze sie udaje.
    Adrian1007
    Level 10  
    chciałem jakimś sposobem wyiść rozkodowanym sygnałem z dekodera cyfrowego polsatu i puścić dalej ten rozkodowany sygnał na drugi dekoder. Podobno som jakieś specjalne konwertery.

Dodano po 4 [minuty]:

postawić serwer to już chyba droga rzecz myślałem oczymś w granicach 2 dekoderów + 200zł na rozdzielacz uprawnień karty.

Dodano po 7 [minuty]:

A może w C+ da sie to taniej podzielić ?
    pajo21
    Level 35  
    Nie można dzielić kart polsatu za pomocą jakiegoś rozdzielacza.Tylko sa pomoca serwera jest mozliwy podział karty.
    W cyfrze+ jest mozliość podzielania karty na kilka dekoderów za pomocą splittera(koszt splittera na 2 tunery około 100zł)
    Adrian1007
    Level 10  
    A jaki może być koszt zakupu serwera?
    pajo21
    Level 35  
    za serwer może robić twój komputer.
    Adrian1007
    Level 10  
    A co musiałbym do niego dokupić i jak podłaczyć ?
    Adrian1007
    Level 10  
    A jaki jest koszt założenia takiego serwera ? Bo domyślam sie że duży
    okulik
    Level 28  
    Gosciu masz przeciez napisane ze serwerem moze byc twoj komputer, i masz tez podany link z opisem.
    Coprawda jest to dosycs nie aktualne dla polsatu, ale mniej wiecej mozna sie czegos dowiedziec.
    Adrian1007
    Level 10  
    Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można postawić za serwer coś innego niż mój komputer?:?: Bo niechciałbym żeby przy oglądaniu telewizii słuchać wentylatorów komputera.
    Adrian1007
    Level 10  
    a po co jest potrzebne stałe połaczenie z internetem??

Dodano po 26 [minuty]:

Czy do oglądania cyfrowego polsatu na 2 telewizorach jest potrzebne połączenie z internetem. Tak przynajmniej pisało na stronie którom dostałem. Będe wdzięczny za jakom kolwiek odpowiedz.[/b]

Dodano po 2 [minuty]:

Okulik jeśli się na tym znasz to weź coś poradz.