logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Telefunken A540V - jak naprawić problem z pamięcią kanałów?

hur 17 Gru 2006 20:35 2229 5
REKLAMA
  • #1 3342317
    hur
    Poziom 15  
    Ocena: 35
    Witam
    Babcina ma starusieńki telewizor . Nie można było zapisać w *pamięć * kanałów . i to pierwszy kłopot .
    Ja zapomniałem odczytać jaka firma zbudowała ten telewizor .To drugi kłopot z *pamięcią *.:D
    Gdy u niej będę przed świętami chciałbym usunąć tę usterkę, ale wiem tylko że to 28-29 cali ,napis na czole TV to " PALcolor A540 V " .
    Nie znalazłem w zamieszczonych schematach takiego oznaczenia .
    Stąd moje pytanie .
    Może ktoś wie co to za TV ( firma) ,a co za tym idzie jaki typ układu scalonego w nim spełnia rolę pamięci .???
    Nie chcę tam jechać z pustymi rękami .:|

Za wszelkie informacje będę wdzięczny !

Moderowany przez Jaś Kula:

Poprawiłem tytuł.

• REKLAMA
  • #2 3342413
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Oczywiste, że Telefunken. Z reguły nie pamięta "dzięki" zużytemu akumulatorkowi 2,4V. Może też chodzi o specyficzny sposób programowania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3342483
    skorbi
    Poziom 27  
    Ocena: 33
    Witam.Jest to mutacja odbiornika Telefunken,chassis A618 ,lub A619.Pamiętam,że często występowały kłopoty z ich programowaniem.Nie cała plansza MENU jest widoczna na ekranie i trzeba ją przesuwać.Myślę,że po kilku próbach będzie wiadomo o co chodzi.Pozdrawiam.SKORBI.
  • REKLAMA
  • #4 3342844
    hur
    Poziom 15  
    No i tak to z moją pamięcią .:D
    Przypomniałem sobie że :
    Podczas próby programowania nic nie wyświetlało sie na ekranie , a babcina coś wspominałą że.... Ziutek (darczyńca TV) wyłączył telegazetę bo była zepsuta . Czy ona ma wpływ na pokazywanie się ewentualnie MENI programowania ?? O czym wspomina *skorbi* .???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3342946
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    W chassis jw. tak by było. Jeżeli nie pomyliłeś modelu, to ten TV jednak nie ma żadnego menu, tylko wyświetlacz. Programowanie od przycisku ze strzałką, zapamiętanie przez podanie nr-u programu z pilota (chyba tak to było). Pilot oryg. np. FB A 280 videotext.
  • #6 3343250
    hur
    Poziom 15  
    To to już wszystko ,dzięki za wydatną pomoc.
    Oczywiście oprócz regulaminowej podzięki ,
    niech wam Bozia to dzieciach wynagrodzi .:D
REKLAMA