logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M65 - Zawieszanie się przy zmianie softu, brak uruchamiania telefonu

belzebuba 17 Gru 2006 20:39 1739 2
  • #1 3342339
    belzebuba
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    witam
    mam taki problem. wgralem do mojego siemensa m65 soft v58 (tel. wczesniej sie nie uruchamial, tylko robil beep). CHcialem wgrac swupem spowrotem soft v.25 bo w PU czyta wszystko tylko do wersji 36. Podczas zmiany softu wgrywanie zatrzymalo sie na 77%. Powtorzylem to i znow zatrzymalo sie na 77%. Potem sciagnalem z innej strony soft i stanelo na 5%, a potem nie chcialo wcale nic robic. Telefon nie wchodzi w PU w service mode.Teraz zamiast beepania jest tylko mrugniecie bocznymi diodami. Bateria jest naladowana prawie na full bo sprawdzalem w innym telefonie, kabel jest sprawny. Nie moge nawiazac polaczenia. Nie wiem co mam zrobic w takiej sytuacji :(. Musze go naprawic bo nie mam pieniedzy na nowy telefon :(.
    Prosze Was bardzo o pomoc.
  • #2 3346621
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    A czym fleshowałeś ?? na mój gust full flesh martechem , repair imei i powinno być git
  • #3 3347286
    TABSIOR
    Poziom 24  
    Ocena: 55
    Jesli nie chcesz używac Martecha, uratuje Cię kabel serwisowy (z zewnętrznym zasilaniem), testpoint, ewentualne zczytanie kodów jeśli się da, zgranie fullflasha x65flasherem, i bardzo przydatna opcja "Minimal SW-Version" w papui, następnie wgranie jakiegoś fullflasha, pamiętaj o przeliczeniu IMEI we wgrywanym fullflashu. papuę polecam v. 0,91 ze http://www.schwantz-i.org/siemens.htm pass: i-ztnawhcs

btw: co Cię podkusiło, żeby wgrywać cokolwiek do uszkodzonej słuchawki bez zgrania fullflasha?!
REKLAMA