logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cobra 8265 w Megane - jak wyłączyć alarm i znaleźć kod PIN?

matjas3000 18 Gru 2006 17:05 7294 9
REKLAMA
  • #1 3345129
    matjas3000
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    kupile tdzien temu auto i nie dzialal autoalarm. Dzisiaj go przeprogramowalem, zaczal dzialac ale.... wyje non stop!!! co zrobic aby go wyłączyc i zaprogramopwac jeszcze raz? Acha i gdzie w papierach znajduje sie ten pin kod? Programowalem wedlug instrukcji ale jak sie doczytalem trzeba zaprogramowac wszystkie 4 cyfry a nie tylko jesdna.. Skad wziac ten kod oprocz serwisu i jak wylaczyc ten nieszczesny wyjec?
  • REKLAMA
  • #2 3345533
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    Matjas czy ty bierzesz nas za idiotów nie umiejących czytać piszesz człowieku parę razy to samo!!!!Nie sądzisz,że wystarczy raz.Jak ktoś będzie mógł to pomoże.Nie śmieć tu bo to forum a nie śmietnik blokowy.Opanuj się bo moderato wkroczy człowieku.
  • REKLAMA
  • #3 3345861
    matjas3000
    Poziom 11  
    hmmm to desperacja powoduje takie skutki ;)
  • REKLAMA
  • #4 3346457
    solecki.m
    Poziom 26  
    Ocena: 122
    matjas3000 napisał:
    kupile tdzien temu auto i nie dzialal autoalarm. Dzisiaj go przeprogramowalem, zaczal dzialac ale.... wyje non stop!!! co zrobic aby go wyłączyc i zaprogramopwac jeszcze raz? Acha i gdzie w papierach znajduje sie ten pin kod? Programowalem wedlug instrukcji ale jak sie doczytalem trzeba zaprogramowac wszystkie 4 cyfry a nie tylko jesdna.. Skad wziac ten kod oprocz serwisu i jak wylaczyc ten nieszczesny wyjec?

Spróbuj cztery jedynki czyli 1111 W bezpilotówkach jest taki PIN fabryczny, może będziesz miał szczęście i uda Ci się go rozbroić. A jak nie, to odepnij wtyczkę i dwa zielone grube kable skręć ze sobą. Przynajmniej będziesz mógł jeździć bez "akustyki".
  • #5 3346462
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    A to na pewno ultra czy może jakaś krańcówka?Jak nie dasz narazie inaczej rady to odłącz jeden mikrofon i narazie po ptokach.A jak nie masz pinu to trochę lipa.
  • #6 3346691
    matjas3000
    Poziom 11  
    odlaczylem syrene i centralke i nie wyje ale co z tego jak po podlaczeniu znowu to samo. Nic jutro sie pobawie z tymi jedynkami a nóż sie uda. Grunt to byc optymistą
  • #7 3868937
    carlosb
    Poziom 11  
    Alarm ten programuje sie ciągu 20 sekund:
    trzeba zapalić 3 razy tablicę w ciągu 7 sekund'
    zapalić ponownie tablice i policzyć 4 migania diody led, zgasić tablice.
    nastepnie programowanie potwierdzone jest dwoma seriami migniecia ledu.
  • #8 3895950
    _piter
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    jeśli alarm jest uzbrojony należy najpierw go wyłączyć kodem PIN , a następnie odłączyć i podłączyć zasilanie i wciągu dwudziestu sekund ustawić drugi tryb pracy
  • #9 7134407
    mua_dib
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    przepraszam za odświeżanie ale mam duży problem. właśnie taki jak napisali koledzy powyżej i jak piszą we wszystkich podobnych tematach tego typu...

rzecz dot cobry 8265 i renault megane 2002

carlosb napisał:
    Alarm ten programuje sie ciągu 20 sekund:
    trzeba zapalić 3 razy tablicę w ciągu 7 sekund'
    zapalić ponownie tablice i policzyć 4 migania diody led, zgasić tablice.
    nastepnie programowanie potwierdzone jest dwoma seriami migniecia ledu.
    czy tutaj chodzi o tą diodę LED znajdującą się na zegarach? mi się świeci ciągle przez parę sekund po czym gaśnie i tyle z programowania...

na nowo opiszę problem.
    wyjąłem akumlator. włożyłem go z powrotem po 8h (ładowanie). teraz alarm jest cały czas zabezpieczony, czy go rozłączam z kluczyka (radiówka fabryczna) czy nie. z tym że jak zaaktywuje alarm, to nie wyje, ale jak go zdezaktywuje z kluczyka - zaczyna wyć.
    pojazdem mogę jeździć tylko że cały czas na awaryjnych... już bez syreny bo ją wyjąłem.

próbowałem programować jak powyżej tylko że nie mryga mi ta dioda. a jak dwa razy starałem się to samo zrobić - to mi odcięło całe zasilanie i przekręcając zapłon nie zapalała mi się deska. rozłączyłem akumlator, podłączyłem po fajku i niby zapłon jest - ale dalej na awaryjnych.

mam kod pin.

aha. a jak go rozbrajałem i otwierałem drzwi to syrena cicho piszczała przez dłuższy czas.

będę wdzięczny za pomoc...
  • REKLAMA
  • #10 7607958
    wa22666
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    jak otworzysz drzwi pilotem to odrazu nacisnij guzik od zam/otw drzwi na pulpicie pod wlacznikiem świateł awaryjnych- już masz rozbrojony alarm teraz odepnij klemę "-" nastepnie ja podłącz , wsiąć do samochodu i włącz i wyłaćz stacyjkę 3 razy w ciągu 7 sekund ,zapali sie dioda na stałe,następnie przekręc stacyjkę poczekaj aż dioda dwa razy mignie i wyłącz stacyjkę teraz wysiącz i zamknij samochód pilotem powinien uzbroić sie alarm potem wyłącz pilotem i gotowe ,Jeżeli by sie nie udało na dwa mignięcia to spróbój na trzy lub cztery

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z alarmem Cobra 8265 w samochodzie Renault Megane (2002). Użytkownik ma trudności z wyłączeniem alarmu, który po przeprogramowaniu wyje non stop. Konieczne jest wprowadzenie pełnego, czterocyfrowego kodu PIN, który zwykle znajduje się w dokumentacji pojazdu lub wymaga kontaktu z serwisem. Fabryczny PIN może być 1111, co warto wypróbować. W przypadku braku kodu PIN sugerowane jest odłączenie syreny lub centralki, a także skręcenie dwóch grubych zielonych kabli, aby wyeliminować sygnał dźwiękowy. Programowanie alarmu polega na szybkim włączeniu i wyłączeniu zapłonu (np. 3 razy w ciągu 7 sekund), obserwacji mignięć diody LED na desce rozdzielczej oraz potwierdzeniu programowania serią mignięć. Alarm należy najpierw rozbroić kodem PIN, następnie odłączyć i podłączyć zasilanie, a w ciągu 20 sekund ustawić tryb pracy. W niektórych przypadkach dioda LED na zegarach nie miga, co utrudnia programowanie. Po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu alarm może pozostać uzbrojony, a dezaktywacja pilotem powoduje wycie syreny. Jedna z metod rozbrojenia alarmu to otwarcie drzwi pilotem, natychmiastowe naciśnięcie przycisku zamykania/otwierania drzwi na panelu pod włącznikiem świateł awaryjnych, odłączenie i ponowne podłączenie klemy ujemnej, a następnie szybkie włączanie i wyłączanie stacyjki z obserwacją diody LED. Jeśli programowanie nie powiedzie się przy dwóch mignięciach diody, należy spróbować trzech lub czterech.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA