Witam
Dużo czytałem ostatnio o kondensatorach elektrolitycznych(nie tylko informacje z internetu) i nie wiem czy dobrze zrozumiałem:
1.)Jeśli zastosujemy kondensator na na zasilanie DC równolegle to napięcie powinno wzrosnąć, bo wydaje my się że kondensator zadziała jako dodatkowa bateria?? Jeśli się nie mylę to jakiś wzór o ile wzrośnie w zależności od pojemności czy napięcie napięcia?? Chodzi mi o zasilane z akumulatora.
Doszedłem do tego na podstawie mostka prostowniczego z filtrem, ponieważ kondensator wygładza sinusoidę czyli kolejny będzie podnosił ją do stanu jeszcze bardziej płaskiego i następnie będzie podnosić napięcie niestety zawsze jest ale:
2.)Jak wiem ze wzoru na obliczenie przybliżonej różnicy napięć na filtrze dla mostków dwu pół kulowych
Ut=1.7*(I*C)=> Obliczenie wartości tętnień napięcia
Ut-podane w woltach
I-w miliamperach
C-pojemność w mikro Faradayach
Tak jak później przeanalizowałem to do doszyłem do wniosku że zawsze będzie strata napięcie 0.00......017V.
Nie wiem czy to dobrze rozumiem.
Z góry dzięki za pomoc
Doszedłem do tego na podstawie mostka prostowniczego z filtrem, ponieważ kondensator wygładza sinusoidę czyli kolejny będzie podnosił ją do stanu jeszcze bardziej płaskiego i następnie będzie podnosić napięcie niestety zawsze jest ale:
Ut=1.7*(I*C)=> Obliczenie wartości tętnień napięcia
Ut-podane w woltach
I-w miliamperach
C-pojemność w mikro Faradayach
Tak jak później przeanalizowałem to do doszyłem do wniosku że zawsze będzie strata napięcie 0.00......017V.
Nie wiem czy to dobrze rozumiem.
Z góry dzięki za pomoc