logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Felicia - niedziałające kierunkowskazy i światła cofania, bezpieczniki OK

Gagi 20 Gru 2006 17:45 10304 9
  • #1 3352723
    Gagi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem gdyż nie działają mi kierunkowskazy. Sprawdziłam bezpieczniki - były dobre, dla pewności wymieniłam bezpiecznik od kierunków na nowy jednak nic to nie dało. Dodam jeszcze ze wczoraj wieczorem nie działały tylko kierunkowskazy a dzisiaj nie działają również światła cofania.
    Może ktoś wie w czym tkwi problem? Bardzo proszę o pomoc :)
  • #2 3352730
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3352734
    Gagi
    Poziom 11  
    Racja, zapomniałam dopisać - awaryjne są i wszystkie inne też są.
  • #4 3352746
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 316
    to może przekaznik się zjarał do kierunków nie wiem jak w skodzie ale widziałem samochody co do awaryjnych i kierunków mialy inne przerywacze
  • #5 3352768
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3352800
    Gagi
    Poziom 11  
    Czy to są rzeczy które jedynie elektryk może zrobić? Czy jest coś co mogłabym sprawdzić sama zanim będę zmuszona jechać przez miasto bez kierunków? Wolałabym tego uniknąć.
  • #7 3353362
    stefano11
    Poziom 21  
    Ocena: 132
    z przodu jak otworzysz maske na skrzyni bieów jest czujnik wstecznego zapewne gdzieś uderzyłeśikatnie przodem i podgiołeś blache która przetarła tobie przewody od wstecznego biegu

Wsteczny i kierunkowskazy to ten sam bezpiecznik a ty sprawdzałes bezpiecznik od świateł awaryjnych a to zupełnie inna sprawa sprawdz to co opisałpotem zas wymień bezpiecznik od swiateł cofania i bedziesz miał wszystko ok.

Pozdrowienia miłej naprawy
  • #8 3354181
    Gagi
    Poziom 11  
    Dziekuje za podpowiedź... ALE wiem które bezpieczniki sprawdzałAm i tak jak napisałam wymieniłam bezpiecznik od świateł cofania i kierunkowskazów i to nic nie dało. Ten bezpiecznik o którym Pan mówi - od świateł hamowania i awaryjnych jest w calkiem innym miejscu. Nie ma mowy o pomyłce... zresztą i tak sprawdziłam wszystkie 15A ;) A kierunki nadal nie działają :/
  • #9 3354210
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2102
    bezpiecznik wymieniony ale czy jest na nim napięcie?
  • #10 3355908
    Gagi
    Poziom 11  
    Napięcie jest. Problem był gdzieś pod kierownicą i został już usunięty :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Skodzie Felicia wystąpił problem z niedziałającymi kierunkowskazami oraz światłami cofania, mimo że bezpieczniki były sprawne i wymienione. Awaryjne światła działały poprawnie. Sugerowano sprawdzenie przekaźnika kierunkowskazów, zasilania przerywacza, klawisza awaryjnych, wajchy kierunkowskazów oraz instalacji elektrycznej. Wskazano również na możliwość uszkodzenia czujnika świateł cofania znajdującego się przy skrzyni biegów, a także na potencjalne przetarcie przewodów pod maską. Autor potwierdził, że bezpieczniki były dokładnie sprawdzone i wymienione, a napięcie na nich występowało. Ostatecznie problem został zlokalizowany i usunięty w okolicy pod kierownicą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA