logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

audi concert - ucięta wtyczka od sterowania głośników

aldigrzegorz 20 Gru 2006 23:42 7292 9
REKLAMA
  • #1 3354216
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam
    Czy ktoś może mi pomóc ?? Przyjechał klient AUDI A3 na montaż radia CONCERT ale ktoś wcześniej odcioł w samochodzie żółtą wtyczkę od sterowania tylnych głośników !!! pozostały tylko wolne kabelki 6szt , wtyczkę już nabyłem z wolnymi pinami ale nie wiem które kolory w które piny? :-( czy ma ktoś opis kolorów i numerów pinów?? szukałem na www.studio24.prv.pl ale tam tez nie znalazłem.
    Za pomoc WIELKIE dzięki.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3358585
    ImPuLs
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    Niestety ale na 'Studio 24' jest opis złącza które posiadasz. Jest to ujęte pod tytułami:

Audi -> model:Concert M4, Chorus M4, Symphony CQ-LA1822L
    (pozycja 5 od góry)

lub

Audi -> model:Concert CD Grundig, Chorus 2 Grundig
    (pozycja 6 od góry)

i nawet oznaczone na żółto.

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm

Z racji tego że w samochodzie masz głośniki aktywne to żaden problem sprawdzić który przewód do którego głośnika.

Po za tym zazwyczaj kolorystyka jest taka jak przy standardowym podłączaniu głośników, czyli:
    LR - Lewy Tył - kolor najczęściej zielony
    RR - RR - Prawy Tył - kolor najczęściej fioletowy
    LF - Lewy Przód - kolor najczęściej biały (lub brązowy)
    RF - Prawy Przód - kolor najczęściej szary
    (co też jest zawarte na stronach 'Studio 24'.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
  • #3 3400784
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    Kolego dzięki za podpowiedź ale niestety źle zrozumiałeś pytanie :cry: ktoś wcześniej odciął w samochodzie żółtą wtyczkę od sterowania tylnych głośników!!!! schemat podłączenia radia jest na www.studio24.prv.pl ale brak podłączenia przewodów do kostki a kolory przewodów to czerwony z zielonym paskiem ,brązowy z czerwonym paskiem, niebieski z zielonym paskiem, brązowy z czerwonym paskiem i biały z czarnym paskiem jest ich 5 szt a nie 6 jak podałem wcześniej a kostka jest na 6 przewodów JAK TO POŁĄCZYĆ????
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu :-)
    aldi.k(_at_)interia.pl
  • REKLAMA
  • #4 3400875
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3406373
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    Dzięki norbert.s. to by się zgadzało ale jeszcze pytanie biały z czarnym paskiem to wzbudzenie plusem podłączam pod pin numer 6 w kostce C a co z masą pin numer 3 kostka C jeśli nie mam przewodu wolnego?? może ktoś wie jak to uruchomic i gzdzie znajduje się ten wzmacniacz ?? AUDI A3 2001r czy mogę masę podłączyć bezpośrednio do wzmacniacza czy musi wychodzić z radia?? poproszę o zainteresowanie sie tym tematem :cry:
    Bardzo dziękuje za zainteresowanie
    POZDRAWIAM [/i]
  • Pomocny post
    #6 3406441
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3520966
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    wielkie dzięki za podpowiedź, podłączyłem zgodnie z poleceniem ale jednak okazało się że ktoś wymontował wzmacniacz i teraz potrzebny jest taki wzmacniacz może ktoś ma taki chętnie kupię.
  • #8 3521174
    mjars
    Poziom 24  
    Ocena: 92
    posiadam takie wzmacniacze(2szt.) ale razem z głośnikami (niski+wysoko tonowy,firmowane przez nokia) od staeszej wersji audi (chyba audi C4);jak byś był zainteresowany mogę sprawdzić na poniedziałek

pozd.
  • #9 3521476
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    sprawdź czy będzie pasował. po 10-02-07 wracam z ferii to się odezwę.
    Pozdrawiam
  • #10 3581723
    aldigrzegorz
    Poziom 11  
    Dalej poszukuję takiego wzmacniacza
    jeśli ktoś ma to proszę o kontakt 0601 30-12-30

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W temacie poruszono problem z podłączeniem żółtej wtyczki sterującej tylnymi głośnikami w Audi A3 podczas montażu radia Concert. Klient miał odcięte przewody (5 lub 6 sztuk) o różnych kolorach, a autor poszukiwał schematu przyporządkowania kolorów do pinów w kostce. Wskazano, że na stronie Studio 24 dostępne są opisy złączy dla modeli Concert M4, Chorus M4, Symphony CQ-LA1822L oraz Concert CD Grundig i Chorus 2 Grundig, jednak brakowało dokładnego schematu do kostki sterowania tylnych głośników. Ustalono, że biały przewód z czarnym paskiem to wzbudzenie plusem (pin 6 w kostce C), brązowe przewody z paskami to masy, a zielony i niebieski to sygnały liniowe (lewy i prawy kanał). Wzmacniacz znajduje się przy lewym tylnym głośniku lub w starszych wersjach przy obu tylnych głośnikach, a masy w kostce są uwspólnione. Okazało się, że wzmacniacz został wymontowany, co wymaga jego zakupu. Jeden z uczestników dyskusji oferował wzmacniacze z głośnikami firmowanymi przez Nokia z starszych wersji Audi (prawdopodobnie Audi C4) do sprawdzenia kompatybilności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA