Witam
Swego czasu dużo zajmowałem się radiówkami ,lepiej napisz jaki masz sprzęt , głównie tu chodzi o kartę sieciową ,niech podmienia ci na inną ,ale inna to nie znaczny ten sam producent ,a w szczególności chodzi tu o chipset jaki wykorzystuje ,powiedz aby dali ci jakiś na realteku i jeśli masz d-linka na chipsecie realteka to od instaluj sterowniki d-linka (nie potrafią dobrze robić ich ) i zainstaluj ze strony realteka ,to powinno uzdrowić twoją sytuację .Często zdarza się że dana konfiguracja PC nie odpowiada ,dziwne ale taką prawidłowość zauważyłem w sieciach WiFi . Swoją drogą to też wina AP twojego usługodawcy .
Dodano po 2 [godziny] 26 [minuty]:
Witam
W brew pozorów nie ma ,ale już miałem takie sytuacje ze pinguje ok ale nadal zrywa ,pingi wyglądały podobnie jak u kolegi ,będzie to sprzęt ,u mnie w sieci tak się to rozwiązywało ten problem co ma kolega i usprawniało to w 100% sytuacje nie pomagało nawet formatowanie Windows na czystego po ponownej instalacji powracał problem .Wiadomo na AP usługodawca nie wymieni (bowiem u innych chodzi bez zarzutu )pozostaje ewentualność wymiany sprzętu u klienta .Co nie oznacza że karta jest zła bowiem włożysz go do innego PC i będzie pracowała bez problemu .Pozostaje też zobaczyć czy w okolicy twojej nie masz innego bliżej AP i nie zagłusza twojego topologią fal radiowych .Uzdrowienie w tej sytuacji jest fakt odwrócenie polaryzacji AP i Anteny .
Dodano po 1 [minuty]:
trocse napisał: Przeciez to juz zostalo wyjasnione, ze kolega pinguje cala podsiec, radio nic tu do tego nie ma.
o wypowiedz znikła

kolegi gdzie jesteś ???