Witam.Dzieki ze zainteresowałes sie moim problemem. dokładnie to mam zaprojektowac wzmacniacz na tranzyst. polowym Ku=25±5% ; fε(20Hz÷100Hz); temp.pracy 0°C÷70°C; współczynnik zniekształcenia nieliniowy h<3% i ma byc to wykonane w PSPICE mówiac prawde to o programie co nieco wiem,ale o reszcie nie mam zielonego pojecia wiec poratujcie mnie a napewno sie dogadamy. wesołych Swiatek
No dobra tylko dalej nie wiem jaki ma być o wzmacniacz. Na jednym tranzystorze w układzie WS czy może wielostopniowy?? I co z ta częstotliwością, wzmacniacz ma przenosić od 10Hz do 100hz?? Czy dolna częstotliwość może wynosić od 10hz do 100hz.
witaj. wiesz napisałem Ci dokładna teresc tego co mam wykonac.Ale mysle ze nie bedzie to wielostopniowy a co do czestotliwosci to ma przenosic od 10 do 100Hz.
Wiesz za bardzo sie na tym nie znam, ale jak uruchamiałem to wyskoczyło ze jest jakis błod(cos z jakims symbolem). a dał bys rade zrobic cały projekt? bo ja nawet nie wiem jak on powinien wygladac wygladać. dogadamy sie jakos Napisz na meila co i jak. dzieki
✨ Dyskusja dotyczy projektu wzmacniacza na tranzystorze polowym realizowanego w programie PSpice. Wzmacniacz ma mieć wzmocnienie Ku=25±5%, pasmo przenoszenia 20Hz do 100Hz, pracować w temperaturze 0°C÷70°C oraz charakteryzować się nieliniowym współczynnikiem zniekształceń h Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.