michas napisał: 
DrobnyCiulacz przepraszam Cię bardzo to ty zaproponowałeś wymianę prawie wszystkiego w końcówce w swoim powyższym poscie.
Panie michas czytaj
uważniej proponowałem najpierw przemierzenie a póżniej ewentualną wymianę "krytycznego"elementu ! Policzyłeś może ile jest elementów w jednym kanale a ile z nich ja proponowałem sprawdzić i ewentualnie wymienić że piszesz o wymianie niemalże całej końcówki ?
michas napisał: :
Cóż ci da sprawdzenie tranzysorów miernikiem jak "puszczają" pod napięciem - przepraszam za bardzo obrazowe słownictwo ale juz nie wiem jak pisać....:
"Puszczają" pod napięciem ..A w jakiej książce poświęconej elektronice kolega znalazł takie obrazowe słownictwo ?
ps Tranzystory mocy nie są takie drogie bd 243C bd244C kosztują po zeta sztuka.
Od kiedy siedzą w stopniu końcowym AT9100 takie tranzystory ? Chyba tylko po nieumiejętnej naprawie... Sterujące to BD139,BD140 a końcowe to BDP 395,BDP 396(lub 2N66488 i 2N6491) .Jeśli już wymieniamy końcowe to na BD911,BD912.
I nie wyssałem przyczyny uszkodzenia z palca przecież napisałem ,że miałem takie uszkodzenie i co pomogło.
Jeśli to kolegę interesuje ja też
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic478059.html jak również mam AT9100 i też miałem taki problem...
Wesołych świąt