logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Toledo 99 ABS błąd 01276 – czy uszkodzona pompa hydrauliczna ABS?

Ruffus-servis 28 Gru 2006 13:52 3660 6
REKLAMA
  • #1 3378348
    Ruffus-servis
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    panowie mam taki problem auto jw. rok 99.wszystko bylo ok i nagle klientowi zaswiecilo abs.po odpaleniu wszystko jest ok wystarczy ruszyc 10metrow i abs sie zaswieca i przestaje dzialac.po nacisnieciu hamulca zaraz po odpaleniu abs dziala i pompa chodzi prawidlowo ale zaraz sie zaswieca abs i koniec.co oznacza ten blad 01276?-pompa hydrauliczna abs.oznacza to ze pompa jest walnieta czy moze ten blad bierze sie z czegos innego?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3378364
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3378417
    Ruffus-servis
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    klient prawdopodobnie podjedzie jutro to zrobie jak radzisz.dzieki.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 11093118
    greemtroll
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Sorry za odgrzewanie starego kotleta.
    Mam podobny błąd w Seacie IBIZA 1,9 TDI z 1996 r.
    Wyskakuje mi błąd 01276 - ABS Hydraulic Pump (V64) 16-00.
    Pytanko do znających się na rzeczy: jak zrobić owy test elementów wykonawczych pompy ABS???
    Proszę tylko nie pisać mądrych wypowiedzi typu "spryskaj WD40 i ma chodzić".
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 11093414
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3908
    greemtroll napisał:
    jak zrobić owy test elementów wykonawczych pompy ABS???

A masz czym zrobić?
  • #6 11094666
    greemtroll
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Mam interfejs OBD (nie ten za kilkanaście zeta z alledrogo) i VAG'a 409.1.
    Proszę o pomoc, gdyż interfejsem tylko robię odczyty poszczególnych sterowników i ewentualnie kasowanie błędów. Nie wykorzystuję jego możliwości nawet w 10%, chociaż można nim ponoć wiele - dostałem go jakiś czas temu od brata na urodziny.
    Chyba, że można zrobić ten test w inny sposób?
    Proszę o pomoc.
    Proszę o niekasowanie tego postu, gdyż nie każdy jest wszystkowiedzący, a to forum służy do dzielenia się wiedzą i doświadczeniami.
    Pozdrawiam
    GT.
  • #7 11094920
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3908
    greemtroll napisał:
    VAG'a 409.1.

Masz ten program po polsku, no to do dzieła, zakładka testy...

Podsumowanie tematu

✨ W samochodzie Seat Toledo z 1999 roku pojawił się błąd ABS 01276 dotyczący pompy hydraulicznej ABS. Objawem jest zapalenie się kontrolki ABS po przejechaniu około 10 metrów od uruchomienia silnika, co powoduje wyłączenie działania ABS. Po uruchomieniu pompa ABS działa prawidłowo, jednak błąd pojawia się ponownie. Przyczyną może być brak zasilania pompy obiegu wtórnego, często spowodowany złym stykiem bezpieczników w skrzynce nad akumulatorem. Zalecane jest sprawdzenie bezpieczników oraz wykonanie testu elementów wykonawczych pompy ABS. Do diagnostyki i testów można użyć interfejsu OBD oraz oprogramowania VAG 409.1, które umożliwia odczyt i kasowanie błędów oraz testy poszczególnych komponentów ABS. W dyskusji pojawił się również podobny problem w Seacie Ibiza 1.9 TDI z 1996 roku z tym samym kodem błędu 01276.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA