seat toledo 1,9 tdi 90 km 96-99 rok mam podobny problem z ABS, błąd 1276 Hydraulikpumpe ABS-V64 - sygnał poza wartością graniczną, w czasie jazdy jak się silnik rozgrzeje zapala mi się ABS, jak ostygnie następnego dnia to spokój aż do rozgrzania silnika, ok 40 km trzeba przejechać żeby komora silnika się dobrze rozgrzała,
rozebrałem pompę wymyłem zaworki i to co mogłem, bez efektu, dzisiaj rozebrałem sterownik od ABS ciężko było rozpołowić posklejany na jakieś uszczelniacze namęczyłem się żeby za bardzo nie uszkodzić obudowy sterownika, prawdopodobnie znalazłem przyczynę, ściągnąłem delikatnie silikon zabezpieczający płytkę przed wilgocią znalazłem zimne luty na wyjściu na silnik pompy ABS ta wtyczka z dwoma pinami okrągłymi na zdjęciu , poprawiłem te luty jak i kilka innych co mi się nie podobały zalakierowałem specjalnym plastikiem w sprayu do płytek drukowanych żeby zabezpieczyć przed wilgocią i przepięciami (spray plastik ok 40zł w sklepach z elektroniką), jutro zamontuje sterownik i za kilka dni dam znać czy się udało jak tylko gdzieś dalej pojadę żeby dobrze rozgrzać komorę silnika, oto zdjęcie sterownika pompa została w samochodzie(trzeba się poruszać)
Załączniki:
-
bez tytułu.JPG
(40.39 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.