logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen Picasso - dmuchawa działa tylko na 4 biegu

kris134 28 Gru 2006 16:39 2948 3
REKLAMA
  • #1 3378970
    kris134
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    witam-wiem ze problem byl opisywany ale jak dla mnie malo dokladnie.Otórz problem tkwi w tym ze w moim piocasso dmuchawa zaraz po przekreceniu stacyjki wchodzi na 4 bieg i nie ma regulacji-dopiero wyciagniecie kluczyka ja rozlacza.Wyciągnałem silnik z nagrzewnicy (wersja z klimatronikiem) okazuje sie ze niestety drzemie w nim moduł behr...wszystko zalane masą -podpowiedzcie co z tym fantem zrobic?sam chyba raczej niewiele zdzialam -prosze napiszcie co mam kupic i ewentualnie gdzie i zaniose do jakis elektroników niech mi to wstawią.pozdrawiam z oczekiwaniem na pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3385225
    Laszczu
    Poziom 11  
    niepamietam jak to jest w picasso rozwiazane ale sprawdz pokretlo regulacyjne, moze masz przepalone, albo przekaznik klei styki
  • REKLAMA
  • #3 3388305
    ANDRZEJ R
    Poziom 17  
    Ocena: 52
    przewaznie siadaja moduly w wentylatorze (koncowka) niestety wystepuje tylko z wentylatorem (nie wiem jak zamienniki , czy wogole sa) zaden przekaznik bo go nie ma ,a w pokretle co mialoby sie spalic
  • #4 3502871
    kris134
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    temat zamykam -niestety podczas wyskubywania zalanego tranzystora uszkodzolem sciezki i jakies male elektroniczne pierdółki takze skonczyło sie na zakupie nowego wentylatora z radiatorem-cena 150zł w tym przesylka -cena giełdowa to 300-350zl ......serwisowa ponad 750zl
REKLAMA