Witam. Zastanawiam się nad zaopatrzeniem sluzbowego samochodu w radyjko (berlingo). zastanawia mnie jaka antene powinienem zastosowac, na dachu, na ktorym bardzo czesto przewoze drabiene, czasami rusztowanie plus drabine(bagaznik zamontowany na stale). Poczatkowo myslałem o zwyklej krotkiej antenie na magnes, ale jak zaczołem przegladac forum, to uswiadomilem sobie, ze to wcale nie bedzie proste. WIadomo koszt czym nizszy tym lepszy, wolalbym wiecej jak 150 nie placic. Antene chcialbym montowac gdzies przy krawędzi dachu, wszelkie wiercenie odpada.
pytanie nr 2. Czy te radia z Allegro po 200 zl nadaja sie do czegoś (Alan 100, , ALan 199, MIDLAND 1001z, MIDLAND 77-149, Cobra 19 DX IV, TTi 770, ONWA, UNIDEN PRO 510XL itp)?. Jakie ewentualnie inne w przystepnej cenie byscie polecili??
Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam, Szcześliwego Nowego roku!
pytanie nr 2. Czy te radia z Allegro po 200 zl nadaja sie do czegoś (Alan 100, , ALan 199, MIDLAND 1001z, MIDLAND 77-149, Cobra 19 DX IV, TTi 770, ONWA, UNIDEN PRO 510XL itp)?. Jakie ewentualnie inne w przystepnej cenie byscie polecili??
Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam, Szcześliwego Nowego roku!