logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki cyfrowy tuner satelitarny kupić, aby był przyszłościowy i niedrogi?

mtoy 31 Gru 2006 11:02 2345 6
REKLAMA
  • #1 3390109
    mtoy
    Poziom 11  
    Chciałbym się Was poradzić, jaki tuner satelitarny powinienem kupić, aby wystarczył "na dłuższy czas", ale nie był znowu zbyt drogi. Chodzi mi głównie o to, aby można było do niego wgrać soft pozwalający oglądać słonko i cyfrę, ale dobrze by było, gdyby był to sprzęt "przyszłościowy" - tzn wiem, że nie można przewidzieć co stanie się za miesiąc, czy pół roku, ale na przykład tuner który teraz mam (Hevet 800) nie daje sobie już rady nawet ze słonkiem. Dlatego proszę o jakieś propozycje odnośnie tego zakupu (mogą być z allegro) :D
  • REKLAMA
  • #2 3390232
    mk20
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Pioner 1530 lub Philips 6010
  • REKLAMA
  • #3 3390478
    kusztyk
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Dreambox DM500s
  • #4 3393194
    mtoy
    Poziom 11  
    A z Fergusoonów moglibyście coś polecić, coś co spełniłoby wymagania, o których pisałem powyżej?
  • REKLAMA
  • #5 3394707
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    no Ferdkow jest sporo..a ile chcesz przeznaczyc na ten tunerek? bo chyba nei napisales..

pozdro
  • #6 3394899
    mtoy
    Poziom 11  
    Tzn przeznaczyć chciałbym tak do 300zł, o ile w tej cenie się coś porządnego znajdzie. Z tego co patrzyłem to te tunki, które podał mk20 można mieć za taką kwotę, ale już tuner podany przez kusztyka jest 2x droższy :) Więc wolałbym coś z przedziału cenowego tego Philipsa 6010 albo Pioneera 1530, tak żebym mogł wgrać jakiś soft na słonka i ewentualnie się z kartą na C pobawić.
  • REKLAMA
  • #7 3401598
    garrish
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!

Ja polecam Ci FERGUSON AF 7318 UCI koszt 310zl na allegro od rzetelnego i sprawdzonego uzytkownika. Ferguson---> zgrabny, maly latwo programuje sie, wgrywa sie liste i wogule swietny tuner. Ten ma wbudowany czytnik kart + dodatkowo 2 kieszenie na moduły dostepu warunkowego. Cyfrowe wyjscie posiada. Polecam!
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano cyfrowego tunera satelitarnego, który będzie niedrogi (do około 300 zł) i jednocześnie "przyszłościowy", umożliwiający wgrywanie oprogramowania pozwalającego na odbiór platform takich jak "Słonko" i Cyfra+. Propozycje obejmowały modele Pioneer 1530, Philips 6010 oraz Dreambox DM500s, jednak ten ostatni jest droższy. W kontekście marki Ferguson, polecono model AF 7318 UCI, który posiada wbudowany czytnik kart, dwie kieszenie na moduły dostępu warunkowego oraz cyfrowe wyjście, a jego cena na Allegro wynosi około 310 zł. Model ten jest oceniany jako kompaktowy, łatwy w programowaniu i aktualizacji oprogramowania, spełniający wymagania dotyczące kompatybilności z popularnymi platformami satelitarnymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA