logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić i jak zaprogramować nowy pilot do autoalarmu?

Rojbert 01 Wrz 2003 19:32 2567 13
  • #1 312938
    Rojbert
    Poziom 14  
    Ocena: 88
    Witam wszystkich serdecznie.

Moje pytanie jest nasrępujące: czy mozna gdzies kupic pilota do sterowania zamnkiem centralnym i alarmem i zaprogramowac go tak aby współdziałal z dotychczasowym alarmem. Zadaje takie pytanie gdyż kilka dni temu uszkodzilem ostatniego pilota, ktory juz ledwo dziala (popenkana obudowa). Jeśli mozna kupić to gdzie??? i to może mi go zaprogramowac???
    a moze jest inne rozwiazanie oprocz wymiany alermu ????
  • #2 312944
    Aktor
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Podstawowe pytanie: jaki to jest alarm?
  • #4 313788
    lukado1
    Poziom 20  
    Ocena: 214
    Proponuje dotrzeć do producenta - a firma Starmach nie służy pomocą.
    To jest chyba produkt polski więc problemów chyba by nie było.
    Cene takiego pilota nowego szacuje na 20-30zł(jeśli jest na hcs-sie).

Mam chyba gdzieś jakiś antynapad z tej firmy z instr. może adres będzie.
    Poszukam
  • #5 313810
    lukado1
    Poziom 20  
    Producent tego to firma AMT
    informacja tech. - 0604 214 405
    AMT(_at_)interia.pl

Mam przedstawiciela w okolicy - w Gliwicach jak ci nie daleko

Mam też instr programowania pilotów ale do Onestera i innych ale do tego akurat nie ale sprawa wygląda dobrze...
  • #6 313867
    Rojbert
    Poziom 14  
    Najlepszym rozwiazniem byloby kupienie taiego samego pilota wtedy przelożylbym sobie tylko obudowe gdzyz elektronika dziala.
    Dzieki za namiary na ta firme sprobuje sie z nimi skontaktowac
  • #7 318083
    Rojbert
    Poziom 14  
    Witam ponownie

Mam juz piloty niezaprogramowane , udało mi sie kupic od producenta.
    Ale jak to czesto bywa w życiu każde rozwiazanie rodzi nowe problemy.

Zaprogramowanie ich nie sprawi mi problemy gdyz posiadam opis tej czynnosci
    Moje pytanie jest następujące:
    - przy programowaniu pilota co do czego sie dopasowuje, to znaczy czy mogul zapisuje sobie w pamieci pilota czy na odwrót.
    - czy raz zaprogramowanego pilota mozna przeprogramowac tak aby wspoldzialal z innym modulem.
  • #8 318088
    lukado1
    Poziom 20  
    Moduł zapisuje w pamięci algorytm kodu pilotów
    naturalnie że jednym i tym samym pilotem można obsłużyć wiele ~~ centralek jeśli tyle posiadasz .
  • #9 318273
    Rojbert
    Poziom 14  
    a czy mozna wykasowac z pamieci modulu zapisane kody pilotów ??
  • #10 318511
    lukado1
    Poziom 20  
    Prawdopodobnie w czasie gdy kodujesz nowe stare wylatują ....
  • #11 319291
    Rojbert
    Poziom 14  
    dzieki za pomoc :!: :!:
  • #12 319313
    ANTEQ
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    do tego modulu mozesz zakodowac chyba do pieciu pilotow.jesli wpisujesz do pamieci mniej niz piec pilotow to zapisz te same po kilka razy zeby wyczerpac puste miejsce w pamieci oraz wykasowac stare piloty.
  • #13 319666
    Rojbert
    Poziom 14  
    wielkie dzieki za dotychczasową pomoc
    mam kolejne pytanie:
    - moj sterownik zamka centralnego ma oryginalnie tylko syganalizacje dzwiękową zamykania lub otwierania zamka. Czy istnieje jakaś szybka możliwość aby rownież migały mi migacze lub tylko migacze ???? jak to podłaczyc ??
  • #14 319823
    lukado1
    Poziom 20  
    Można by to podłączyć przez przekażnik do kierunkowskazów ale impuls na syrenę jest krótki i będzie bardzo krótki błysk.Należałobny wydłużyć impuls -
    może nawet jakiś duży kondensator by wystarczył podłączony równolegle z cewką przekaźnika...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zakupu i programowania nowego pilota do modułu sterującego zamkiem centralnym i alarmem samochodowym, model MINISTER plus. Zalecane jest skontaktowanie się bezpośrednio z producentem, firmą AMT, w celu nabycia oryginalnego pilota, co pozwala na wymianę samej obudowy przy zachowaniu istniejącej elektroniki. Programowanie pilotów odbywa się poprzez zapis kodów w pamięci modułu, który przechowuje algorytm kodów pilotów. Możliwe jest obsłużenie jednym pilotem wielu centralek, a podczas programowania nowych pilotów stare kody są usuwane z pamięci. Moduł pozwala na zakodowanie do pięciu pilotów; aby wykasować stare, należy zapisać w pamięci mniej niż pięć pilotów, powtarzając te same kody. Dodatkowo omówiono możliwość rozszerzenia funkcji sygnalizacji zamka centralnego o migacze kierunkowskazów poprzez podłączenie przekaźnika, z uwzględnieniem konieczności wydłużenia impulsu sygnału, np. przez kondensator równolegle do cewki przekaźnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA