Witam
Dzien przed sylwkiem wzialem sie za robote kolumn potrzebnych na domowa imprezke. Tak wiec zapoznawszy sie rzecz jasna duzo wczesniej z wieloma projketami zdecydowalem sie na Vistaona sc 10n + gdn 18/120/6.
Skrzynia wykonana z 18 mm wiorki ;/ ale nie jest zla.
Wysokosc zewnetrza to 100 cm, szerokosc 20,4 cm a glebokosc 27,3 cm
Przegroda znajduje sie na 30 cm od dolu. Bez wytlumienia objetosc wynosila kolo 26 l. Po wytlumieniu spadla do 18. Specjalnie zrobilem taka duza przestrzen bo moze bede robil jakies modifikacje w przyszlosci. Uszczelniona zostala jakims sylikonem wytrzumujacym temp 1200 stopni C (nie mialem nic innego pod reka
), jednak po wyscheniu przypomina bardziej fuge niz sylikon
Szkrzynia zostala zbita drewnianymi kolkami, gdyz nie chcialem jej szpecic wkretami, a na fornirowanie nie mam sil (zniechecony jestem do tej metody bo juz 2x dalem dupy) Zwrotnica zaprojektowana i wykonana przez ---killer---, (spelnia swoje zadanie)
Bas reflex dany na oko, wlozylem to co mialem pod reka. Dlugosc 185 mm szerokosc hmmm.... nie pamietam bo jest zwezany. Ale na oko to srednia wynosi 5,5. Achas, br jest wklejony na plasteline
bo ten 'sylikon' nie nadaje sie do takich rzeczy
Co do odsluchu jestem w szoku co te glosniczki potrafia. W 25 m2 daja nawet niezle czadu. Nie spodziewalem sie takiego basu.(w pokoju dodatkowo stoi subwoofer na 32/300 z wbudowanym wzmacniaczem Irka)
CENNIK:
glosniki:
standardowa cena zamawiane w f-a-s i gerlaton (czy jakos tak)
- kolce pod kolumny 16 zl
- br 10 zl
- terminale 10 zl
- kable mialem
- plyty pod obudowe swoje
- zwrotka 80 zl ( wiem ze troche duzo ale nie mialem czasu na oczekiwanie elementow no i placona jest w tym robocizna)
Przy okazji postaram sie o wyrazniejsze zdjecia
Dzien przed sylwkiem wzialem sie za robote kolumn potrzebnych na domowa imprezke. Tak wiec zapoznawszy sie rzecz jasna duzo wczesniej z wieloma projketami zdecydowalem sie na Vistaona sc 10n + gdn 18/120/6.
Skrzynia wykonana z 18 mm wiorki ;/ ale nie jest zla.
Wysokosc zewnetrza to 100 cm, szerokosc 20,4 cm a glebokosc 27,3 cm
Przegroda znajduje sie na 30 cm od dolu. Bez wytlumienia objetosc wynosila kolo 26 l. Po wytlumieniu spadla do 18. Specjalnie zrobilem taka duza przestrzen bo moze bede robil jakies modifikacje w przyszlosci. Uszczelniona zostala jakims sylikonem wytrzumujacym temp 1200 stopni C (nie mialem nic innego pod reka
Bas reflex dany na oko, wlozylem to co mialem pod reka. Dlugosc 185 mm szerokosc hmmm.... nie pamietam bo jest zwezany. Ale na oko to srednia wynosi 5,5. Achas, br jest wklejony na plasteline
Co do odsluchu jestem w szoku co te glosniczki potrafia. W 25 m2 daja nawet niezle czadu. Nie spodziewalem sie takiego basu.(w pokoju dodatkowo stoi subwoofer na 32/300 z wbudowanym wzmacniaczem Irka)
CENNIK:
glosniki:
standardowa cena zamawiane w f-a-s i gerlaton (czy jakos tak)
- kolce pod kolumny 16 zl
- br 10 zl
- terminale 10 zl
- kable mialem
- plyty pod obudowe swoje
- zwrotka 80 zl ( wiem ze troche duzo ale nie mialem czasu na oczekiwanie elementow no i placona jest w tym robocizna)
Przy okazji postaram sie o wyrazniejsze zdjecia
Fajne? Ranking DIY