logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 – nowy wyświetlacz świeci na czarno, sprawdzony działa w 3200

gorzki 02 Sty 2007 21:03 1328 8
REKLAMA
  • #1 3397935
    gorzki
    Poziom 12  
    Mam problem z wyswietlaczem. Gdy wkładam wyswietlacz (nowy) to mam telefon się włacza ale ekran swieci sie na czarno. a gdy przekładam wyswietlacz z drugiej 6610 to wsyzstko gra. Wszystkie wyswietlacze dzialają poniewaz sprawdzałem w nokii 3200. Czego moze to byc wina??
  • REKLAMA
  • #2 3398003
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    hmm trochę nie rozumiem tej wypowiedzi ale zobaczy złącze LCD czy ma wszędzie przejścia.. solucja jest gdzieś na elektrodzie..
  • #3 3398013
    EpMd
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Wgraj nowsza wersje softu, mialem kiedys taki przypadek lcd swiecil na niebiesko, dopiero po zmianie oprogramowania lcd zaczal dzialac
  • REKLAMA
  • #4 3398026
    gorzki
    Poziom 12  
    Soft jest wszystko ok. Chciałem poszukać podobnego tematu ale nie działa wyszukiwarka.
  • REKLAMA
  • #5 3398034
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Są rózne typy wyświetlaczy (rózne kolory ich tasiemek). I dlatego w jednym telefonie działa ok, w drugim nie chce. Spróbuj wgrać nowy soft (najwyższy jaki jest), choć wątpie, żeby to cokolwiek pomogło.
    Jeżeli nie pomoże sprawdzaj z innym wyświetlaczem.
  • #6 3398038
    EpMd
    Poziom 17  
    moze byc OK, ale sa rozne wyswietlacze i czesto pomaga zmiana na wyzsza wersje

Jesli nie pomorze w zalaczniku masz przejscia do zlacza lcd
    Załączniki:
    • ld.JPG (46.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3398054
    gorzki
    Poziom 12  
    A czym mogę wgrać taki soft ?? Zapewne nie zwykłym kablem, ale jeśli sie da to prosze o pomoc.
  • #8 3398095
    EpMd
    Poziom 17  
    Zwyklym kablem niezrobisz, musisz miec sprzet serwisowy
  • REKLAMA
  • #9 3398109
    gorzki
    Poziom 12  
    Ok. Będę musiał wyłożyć 20 zł na wgranie nowego. Dzięki za pomoc.

Dodano po 25 [minuty]:

Wyświetlaczy mam 5. I zauważyłem ze działa tylko jedne (który ma zieloną taśmę) reszta wyświetlaczy podświetla sie i wyświetla czarny ekran.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy nowego wyświetlacza do telefonu Nokia 6610, który po zamontowaniu świeci na czarno, mimo że telefon się włącza. Sprawdzono, że wszystkie wyświetlacze działają poprawnie w modelu Nokia 3200. Przyczyną może być różnica w typach wyświetlaczy, szczególnie w kolorze tasiemek LCD, co powoduje niekompatybilność z płytą główną telefonu. Zalecane jest sprawdzenie złącz LCD pod kątem przejść oraz ewentualna aktualizacja oprogramowania telefonu do najnowszej wersji, choć w tym przypadku soft jest już aktualny. Do wgrania nowego oprogramowania potrzebny jest sprzęt serwisowy, gdyż zwykły kabel nie wystarczy. W praktyce działa tylko wyświetlacz z zieloną taśmą, pozostałe podświetlają się, ale pokazują czarny ekran.
REKLAMA