logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD TEVION 5000 - jak zmienić tryb wyświetlania bez pilota?

cybergood 02 Sty 2007 22:39 1818 5
REKLAMA
  • #1 3398398
    cybergood
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam,
    dostałem do naprawy DVD TEVION 5000.Problem polega na tym że nie wyświetla nic w TV.DVD mam podłączone przez EUROzłącze.Po włożeniu jakiejkolwiek płyty noromlanie czyta,w przypadku płyt z mp3 i z jakakowielk muzyka dzwiek noromalnie chodzil lecz nic nie widać.MYsle że przełączony jest tryb wyświetlania lecz jak sie okazuje klient nie ma pilota do niego.Czy da sie wejśc w jakiekowiek menu bez pilota.Jeśli sie nie da to jaki pilot najlepiej jest kupić,chodzi mi o uniwersalny żeby zapobiec takim przypadką.
    Miał juz ktoś doświadczenie z takim DVD lub podobnym,jeśli tak to prosze o pomoc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3398506
    cybergood
    Poziom 16  
    no własnie to to mam problem,bo usterka prosta a ja nie ma pilota:D
    poszukam jakiegos uniwersalnego,bo juz 2 raz mi sie zdarza że koleś nie ma pilota i nic nie podziałam.a tak na marginesie to próbowałem inne ale też nie bardzo chcą dziaać.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3398642
    kasa
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    A sprawdziles gniazdo EURO od spodu?A na gniezdzie czincz tez nie ma wizji?posiadam takowy odtwarzacz ale nie wiem jak mu mozna zmienic tryb wyswietlania i czy w ogole mozna.pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #5 3411149
    cybergood
    Poziom 16  
    włąsnie ze sprawdziłem gniazdo euro,ale chinch nie sprawdziłem bo kable mam pożyczone jak wróca to sprawdze.
    a takie pytanie do ciebie czy masz pilot i czy jeszt taka opcja w tym dvd aby zmienic tryb wyświetlania ?
  • #6 3413619
    kasa
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Zobacze, a jak sie da ,to ciekawe czy mozna przeslac te "rozkazy "przez internet,moze by sie tu popytac na forum.
    Pozdrowienia
    edit:wlasnie ma i masz go w trybie Y,Pr/Cr,Pb/Cb to jest progresive scan ja mam czarny ekran w tym trybie ,musisz miec takie urzadzenie ktore potrafi odtwarzac w tym trybie, na zwyklym telewizorze ze scartem nie da rady albo zmienic mu to pilotem ,ma specjalny klawisz -video out,jak by dalo rady to bym ci przeslal przez internet ten "rozkaz"albo wykorzystac kompa jako pilota, tu na forum sa takie tematy -poszukaj.Pozdrowienia
REKLAMA