logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i po upadku nie załącza się zero reakcji martwa...

SLAWOMIR STAROSTA 03 Sty 2007 09:58 1359 7
REKLAMA
  • #1 3399281
    SLAWOMIR STAROSTA
    Poziom 9  
    Witam,
    dostałem do naprawy Nokie 3510i mimo to że nie zajmuje się naprawami komórek tylko RTV zajrzałem do środka i nic nie stwierdziłem podobno Nokia miała kilka upadków i ostani ją zabił nie załącza się nie reaguje na ładowanie diody nie świecą zero reakcji a więc jest pytanie co padło???telefon nie dawno został spłacony szkoda oddawać na części.
  • REKLAMA
  • #2 3399391
    Piotr735
    Poziom 12  
    Najpierw podlej topikiem flesz i go wygrzej, tak by zaczął pływać ale by nie odpłyną.

Posiadacz jakiegoś boxa?
  • REKLAMA
  • #3 3399556
    kamil2941
    Poziom 15  
    Ocena: 85
    Poprostu uważam że trzeba tą komórkę dobrze przejrzeć na wszystkich złączach, przeczyścić i dokładnie pod lupą sprawdzić czy nie ma jakiś pęknięć bo przy upadkach zazwyczaj tak się dzieje.
  • REKLAMA
  • #4 3399694
    SLAWOMIR STAROSTA
    Poziom 9  
    Jak już pisałem nie naprawiam komórek i prosił bym o bardziej zrozumiałe odpowiedzi np:co to jest ten flesz?jakim topnikiem go oblać? co tam mam przeczyścić płyte całą?
  • #5 3399954
    dominik_78
    Poziom 11  
    flesh to oprogramowanie które znajduje się w telefonie w razie jego braku wgrywa się je boxem to jest takie urządzenie które podpina się do tel i kompa.W Twoim wypadku masz raczej niewielkie szanse na postawienie tej komóry. Tak jak napisali koledzy -nie zaszkodzi go wykąpać w wanience dobrze wygrząć stacją na gorące powietrze i zapodać mu fullflesha. Niestety bez sprzetu będzie ciężko.
  • REKLAMA
  • #6 3401158
    SLAWOMIR STAROSTA
    Poziom 9  
    A gdzie takiego boxa nabyć i jakie są łączne koszty?
  • #7 3401965
    karolark
    Poziom 43  
    Ocena: 2519
    Jezeli niezamierzasz zajac sie telefonami to podaruj sobie zakup tych rzeczy :-(
    box 400 zł jakis HOT AIR okolo 200 i wanienka 100 to minimum
    wiec lepiej skieruj swe kroki do jakiegos serwisu
  • #8 3403308
    SLAWOMIR STAROSTA
    Poziom 9  
    Wielkie dzięki za odpowiedzi,a poza tym nie zły interes bym zrobił,za naprawe dostał bym przyjacielski uścisk dłoni,a na sprzęt wydał bym z 700zł,raczej zostane przy RTV.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nokia 3510i po upadku przestała się włączać i nie reaguje na ładowanie, brak sygnalizacji diod. Zalecane jest dokładne sprawdzenie płyty głównej pod kątem uszkodzeń mechanicznych i pęknięć oraz oczyszczenie wszystkich złącz. Wskazane jest również przeprowadzenie tzw. "full flash" oprogramowania telefonu za pomocą specjalistycznego urządzenia zwanego boxem, które podłącza się do telefonu i komputera. Dodatkowo sugeruje się wygrzanie płyty stacją na gorące powietrze oraz kąpiel w wanience ultradźwiękowej, aby usunąć ewentualne zanieczyszczenia i poprawić styki. Koszt zakupu niezbędnego sprzętu (box, stacja hot air, wanienka) jest wysoki i wynosi około 700 zł, co dla osoby nie zajmującej się naprawą telefonów jest nieopłacalne. W takim przypadku lepiej skierować telefon do profesjonalnego serwisu GSM.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA