logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moduł c.z. w picasso? Gdzie mam go szukać? Nie ma sygnalizacji.

evolu 03 Sty 2007 10:07 2777 8
REKLAMA
  • #1 3399304
    evolu
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Proszę o podpowiedź gdzie mam go szukać, bo przeszukiwanie całego auta to trochę mozolna praca, a muszę się do niego dostać bo nie mam sygnlicacji kontrolką która jest umieszczona we włączniku świateł awaryjnych. Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3399334
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3399524
    evolu
    Poziom 11  
    norbert.s. napisał:
    Moduł jest zintegrowany z bsi, po lewej stronie kolumny kierowniczej.
    Wielkie dzięki jesli jest w BSI to już wiem gdzie ale z tą sytuacją mam dodatkowe pytanie( wyszukiwarka jeszcze nie działa) czy da sie jakoś zastąpić oryginalny c.z. innym modułem z pilotami? Dziękuję.
  • #4 3399537
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3399562
    evolu
    Poziom 11  
    norbert.s. napisał:
    Rozumiem, że chodzi Ci on wysterowanie zamka jakimś innym sterownikiem z pilotami?, jest to możliwe, nie ma problemu.
    Właśnie to miałem na myśli, no ale jeśli oryginalny sterownik jest w BSI to raczej sie za to nie wezmę bo to jak dla mnie czarna magia, no chyba że miałbym dobrego przewodnika po przewodach itp:). Osobiście wolę rzeczy mechaniczne.
  • REKLAMA
  • #6 3399573
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3399588
    evolu
    Poziom 11  
    norbert.s. napisał:
    Nie trzeba ingerować w samo bsi, ale faktycznie jak masz coś sp...lić, to niech to podłączy ktoś inny.
    Dziękuję i pozdrawiam, poszukam kogoś w okolicy może nie zedrze ze mnie skóry za to podłączenie.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Moduł centralnego zamka (c.z.) w Citroënie Picasso jest zintegrowany z modułem BSI, który znajduje się po lewej stronie kolumny kierowniczej. Brak sygnalizacji kontrolki umieszczonej we włączniku świateł awaryjnych wskazuje na konieczność dostępu do tego modułu. Możliwe jest zastąpienie oryginalnego modułu centralnego zamka innym sterownikiem z pilotami, jednak ingerencja w BSI nie jest konieczna i wymaga znajomości instalacji elektrycznej pojazdu. Zaleca się, aby podłączenie i modyfikacje wykonywał specjalista, aby uniknąć uszkodzeń. W dyskusji pojawiła się także sugestia kontaktu z fachowcem z okolic Gdańska lub Elbląga.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA