logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyregulować laser w Technics PG580 po wymianie? Jaki typ lasera?

Eskan 03 Sty 2007 11:49 3586 4
REKLAMA
  • #1 3399567
    Eskan
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!
    Podobno po wymianie lasera wymaga on regulacji, która wcale nie jest prosta. Czy to prawda?
    Jaki jest typ lasera do tego modelu?
    Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3399631
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Czytniki mają fabrycznie ustawiony prąd diody laserowej więc nie należy nic ustawiać. W przypadku gdy czytnik posiada zabezpieczenie transportowe (przeważnie kropka cyny), to należy je usunąć. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3401150
    Q-mac
    Poziom 27  
    Ocena: 215
    Czasami lasery mają tzw. zworę technologiczną i trzeba ją usunąć. W tym modelu technicsa (jak i wielu innych tego producenta) stosuje się mechanizmy CDM 12,1 (VAM 1201) (choć nie jestem pewien w tym konkretnie modelu na 100%, w każdym razie w modelu niższym SL-PG380A jest CDM 12,1), nie mają one zwory technologicznej. Regulowanie prądem lasera powoduje utratę gwarancji!!! Jeśli chcesz być na 100 % pewien jaki masz laser to na jednym z boków mechanizmu jest jego model.
  • REKLAMA
  • #4 3491282
    DrJanusz
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Prosze o pomoc mam cd grundiga Finearts dostałem toto za pare złotych.Podobno przestał czytać cokolwiek.Oddałem do serwisu i stwierdzili że laser do wymiany za 180zeta. Postanowiłem poszukać lasera i kupiłem w
    Eltexco -Philipsa tak pisze na naklejce mechanizmu ,jest to cdm 12.1 Wymieniłem no i zonk.Powsunięciu płyty laser chodzi góra-dół płyta stoi ipojawia sie na wyświetlaczu DISC i tacka wysuwa się.Jak tacka wjedzie do środka to płyta lekko drgnie.Pomocy co jest grane??
    Kiedyś wymieniałem taki sam laser w Technicsie SL-PS 770A gra do dziś (2 lata).A tu nic .
  • #5 3550210
    DrJanusz
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    odświerzam temat:|
REKLAMA