logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AUDI A6 2.4 2001 po wypadku próbuje uruchomić -błędy VAG

murarz111 03 Sty 2007 21:13 3239 1
REKLAMA
  • #1 3401664
    murarz111
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    witam

Kupiłem Audi a6 2.4 QUATRO po wypadku teraz jest ładne ale mam trochę dziwnych kłopotów z uruchomieniem.

1. centralny zamek nie reaguje na pilota (auto ma orginalny alarm) baterie w pilocie sprawdzone-OK po włożeniu bezpiecznika który powoduje włączenie oświetlenia we wnętrzu auto zaczyna świrować włączają się kirunki i świecą ciągłym światłem po jakimś czasie wyłączają się .
    Jeśli próbuje zamykać i otwierać drzwi z kluczyka zamek wariuje raz zamyka dobrze za chwile otwiera zamyka raz w prawo raz w lewo po jakimś czasie przestaje reagować na przekręcanie kluczyka- otwiera zamyka szyby.
    błędy z VAGA

1570- ------- Extension - terminal 15
    Short to Ground INTERMITTENT
    1482- ------- Motor for central locking
    Short to Ground

2. silnik

silnik odpala ale pracuje na wolnych obrotach nie równo
    błędy z VAGA
    są cztery: 1,2,3 kłopoty z zapłonem na cylindrze 3,1,2
    od czasu do czasu pokazuje się błąd 16518 -obwód czujnika O2- nie wykryto aktywności

3 ABS
    taka sytuacja była przez dwa dni- po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu pojawia się duży wykrzyknik cztery piknięcia kontrolka od ABS i ESP nie gaśnie
    jest tylko jeden błąd
    302-- ------- ABS Solenoid Valve Relay -J106

przekaźnik sprawdzony -OK

dzisiaj po włożeniu bezpiecznika o którym pisałem wcześniej (tego od oświetlenia ) w chwili gdy przekręcam kluczyk auto pika jeden raz ABS gaśnie jednak w chwili gdy odpalam auto znów wywala się ten sam błąd i pojawia się wykrzyknik na FISIE

z góry dziękuje za pomoc

jeszcze jedno ten bezpiecznik włożyłem w gniazdo 14 od tej chwili zaczęły działać szyby wariować kierunki
  • REKLAMA
  • #2 3402200
    Remik71
    Poziom 24  
    Ocena: 302
    Moduł comfortu to pewnie pływa w wodzie-pewnie zalany. Ten solenoid to wewnątrz ABS-u.
REKLAMA