cześc, poradźcie czym nagłośnić sax na weselach?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamJerzy Węglorz napisał:Ależ CEEEENA!
Mikrofon elektretowy o wystarczających własnościach kupisz za parę złotych, np. tu:
http://www.allegro.pl/item152338854_malutki_super_wygodny_mikrofon_z_klipsem_skype_itp.html
Sam mikrofon nie nagłośni sali, do tego trzeba jeszcze wzmacniacz i jakiś głośnik, chyba, że podepniesz się do wzmacniacza, przez ktory leci vokal.
Jerzy Węglorz napisał:Moja propozycja jest taka: zacznij od najprostszego i najtańszego rozwiązania, sprawdź na ile Cie zadawala. jeżeli okaże się, że to jest złe - strata 7 złotych jest niewielkim kosztem. Saks tego mikrofonu nie "zabije", a co do ambitnych mikrofonów - no cóż, bywałem już na weselach, zaręczam, że "hi-fi" jest nadmierną ambicją, jest jednak drobna różnica miedzy weselem a filharmonią.
A klips można też zawiesić z odwrotnej strony kielicha ...
Jerzy Węglorz napisał:Jassssne, dodatkowy koszt: jakaś bateryjka, znowu 2 złote ...
Sądzisz, że nie warto spróbować?
William Bonawentura napisał:... Mikrofonu z pewnym mocowaniem do instrumentu i gotowego do podłączenia do miksera. Można dyskutować o to, czy 300 PLN za ten komfort to dużo czy mało. , moim skromnym zdaniem, dla kogoś kto zarabia graniem - nie.