logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Usterka EGR w Ford Mondeo 1.6-1.8 - jak zdiagnozować i naprawić?

pisior1987 04 Sty 2007 12:23 2489 2
REKLAMA
  • #1 3403577
    pisior1987
    Poziom 21  
    Ocena: 350
    witam!jestem młodym mechanikiem posiadam posiadam stacje diagnostyczną GUTMAN na mojim komputerku prawie w każdym mondeo (1.6-1.8) wyskakuje usterka (327)- "Elektroniczny przetwornik ciśnienia lub czujnik ciśnienia róznicowego regulacji spalin. Elektroniczny regulator podciśnieniowy" Pisze tam coś o zaworze AGR. na zawoże sterującym EGR

Co zrobić z tym fantem?? iemam pojęcia co jest zepsute!!
  • REKLAMA
  • #2 3411975
    kangurek123
    Poziom 19  
    Ocena: 80
    Witam

Jeśli zaczynasz zabawę z elektroniką to od razu postaraj się nauczyć precyzji w opisie usterek oraz samemu musisz jak najwięcej sprawdzić zanim zaczniesz zadawać pytania .Samodzielność to najlepsza nauka . Na początek podaj więcej danych ,które mają ogromne znaczenie przy prawidłowej diagnozie. Który rocznik Mondeo, jakie są objawy usterki ( w jakich okolicznościach i jak pracuje silnik ) ,czy pali się "check" itp. Podaj to a pomyślimy co z tym EGR .
    P.S. W Mondeo i w Fordach nie spotkałem się jeszcze z zaworem AGR coś chyba musiałeś pokręcić . Opisz pokolei i dokładnie co wyświetla Ci komp na ekranie .

pozdrawiam
  • #3 3412092
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA