logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"Kłopoty z Aplikacją Generic Host Process for Win32 Ser

Xebap 05 Sty 2007 23:09 2130 11
REKLAMA
  • #1 3410853
    Xebap
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Witam!!
    Niedawno zainstalowałem sobie WinXP (sp2), zauważyłem że po włączeniu programu azureus po kilkunastu minutach pojawia mi się właśnie ten komunikat "Kłopoty z Aplikacją Generic Host Process for Win32 Service" po czym w niedługim czasie następuje rozłączenie z internetem. Chcąc ponownie połączć się z netam jestem zmuszony ponownie uruchomić komputer. Próbowałem z azureusem 2.4.0.2; 2,5 i najnowsza wersją azureus 3 code name azudo (czy jakoś podobnie) ale za każdym razem, ten komunikat mi się pojawiał. Chcę zauwazyć że gdy miałem winxp (sp1) wyżej wymieniony komunkita nie miał miejsca. Mam zainstalowaną javę 1.5.0.6. Próbowałem innych programów, bittorrent, bitcomet, shareaza ale na tych programach max. transfer jaki otrzymywałem to max 1KB/s (azureus=15KB/s) [neo128] więc dlatego mi tak zależy na znalezieniu dokładnej przyczyny występpowania tego błędu. Pozatym przy programie bitcomet nawet przy ściąganiu mi torrentów przy prędkości 1KB/s mam tak zmulony net że nawet strony nie chcą się uruchamiać(onet, wp, interia).
    Bardzo proszę o rade co powinienem zrobić, żeby owy komunikat mi się nie pojawiał. Usunięcie azureusa nie wchodzi w grę no chyba że jest jakiś program od niego lepszy który będzie chodził na neo128 :)
  • REKLAMA
  • #2 3411270
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    a azureusem miałem podobne problemy. jak go dopaliłem to żadna ale to zadna strona nie chciała wejsc nawet jak torrent nie miał z kim się połaczyć.
    I przeszedłem chyba na zawsze na utorrent. Jest podobny ma kilka gunkcji których brakowało azureusowi.

Pozdrawiam.

ps. masz zainstalowaną najnowszą javę ??
  • REKLAMA
  • #3 3411322
    Xebap
    Poziom 13  
    Musze sprawdzić ten utorrent tego programu jeszcze nie używałem :) jeśli chodzi o javę mam 1.5.0.6 nie jest to najnowsza java. Są już nowsze wersje Java 2 Runtime Enviroment (JRE) 1.5.0_10 oraz Java 2 Runtime Enviroment (JRE) 6 (ta druga nie jest wpełni kompatybilna z poprzednimi wydaniami) obie wersje sa dostępne pod adresem www.dobreprogramy.pl. Mi azureus chodził bardzo dobrze, miałem go dobrze skonfigurowanego specjalnie pod neo 128 :D.
  • #4 3411558
    mkaw31
    Poziom 2  
    jeśli masz neostrade to sprawdź generic.neostrada.pl
    jest tam opisany ten problem, trzeba pozamykć porty bo masz trojana
  • REKLAMA
  • #5 3411653
    Xebap
    Poziom 13  
    Jakim sposobem moge miec trojana?? uzywam najlepszego wedle testów magazynu komputer swiat programu antyvirusowego (kaspersky internet security 6.0). Rzeczywiście na stronie która mi podałeś jest dokładnie opisany problem który mi sie pojawia i rzeczywiście według Windows Worm Door Cleaner mam zablokowane porty, chciaż nie wiem jakim cudem :)
    mkaw31 co się stanie jeśli zrobię wszystko jak podano w instrukcji WWDC. Czy zabokowanie tych portów nieograniczy prędkości neo lub dostęp do internetu. Aktualizacji raczej nie będe instalował wole sie bez tego obejść :D. Czy ponownie zainstalowany winxp (sp2) w tym pomoże?? i na jakim etapie mógłby mi się ewentualny "worm" dostac na komputer skoro jeszcze przed połączeniem z neo mam już zainstalowany w/w program antyvirusowy.
    tyszek zainstalowałem utorrent lecz wszystkie porty które wpisuję na http://www.utorrent.com/testport.php?port=53827 na którą jest przekierowanie z programu w celu sprowdzenia portu pojawia się komunikat Error! Port 53827 does not appear to be open. i tak mi się dzieje z każdym portem jaki wpiszę a było ich chyba żeby nie oszukac z 50. Czy może miec to jakis związek z tymi zablokowanymi portami które mi pokazuje WWDC.
  • REKLAMA
  • #6 3411756
    lord_blaha
    Poziom 33  
    Ocena: 112
    ten błąd jest spowodowany tym, że nie masz po prostu łatki do windy- wpisz w majkrosofcie generic host process w dowloadzie albo aktualizacjach, ten błąd jest dość "popularny". nic wspólnego z Azureusem nie ma :)
  • #8 3414243
    Xebap
    Poziom 13  
    Dzięki zainstalowałem sobie te łatki nie wiem czy działa bo jeszcze nie miałem okazji sprawdzić :). Ale teraz mam pytanko nie związane z w/w błędem a dokładnie chodzi mi o to że mój antyvirus kaspersky ciągle pisze mi w komunikatach że nie mam zaktualizowanych sygnatur chociaż aktualizacje robiłem przed chwilą to samo mam z innym programem ad-aware se personal. chociaz aktualizację robiłem z 2 dni temu on mi pisze że od 37 dni nie robiłem aktualizacji :). co może być przyczyną takich dziwnych zachowań programów, czy to może jakis kolejny błąd z systemem jest??
  • #9 3414296
    Prusinho
    Poziom 12  
    Ja też miałem ten problem z tą aplikacją a najśmieszniejsze w tym jest to iż dopiero mi wyskakiwal ten błąd gdy wyłączałem FIREWALLA... Żadne łatki nie pomogły ... Teraz zrobiłem formata na nowo wszystko i nie wyskakuje mi... A co do tych zachowań programów to nie wiem co jest... Spróbuj nie aktualizować automatycznie tylko ściągnąć bazy danych wirusów na dysk i z dysku je zainstalować...
  • #10 3414444
    roman35
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    A ja ci proponuję przeinstalować program Kaspersky i ściągnąć na nowo aktualizacje.Mnie pomogło i nie tylko mnie
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic629146.html
    A dlaczego tak sie dzieje z moich obserwacji wynika,że Kaspersky chce sobie
    zwolnić obciążone serwery z bazami wirusów,dlaczego tak myślę?Kiedy używałem wersji 5.xxx miałem ustawioną aktualizację sygnatur co 1h.Potem wyniknął problem z aktualizacją(link powyżej).Po napisaniu do pomocy Kasperskiego uaktualnili mi program do wersji 6.xxx.oczywiście dostałem klucz zastępczy.I znowu aktualizacje miałem ustawione co 3h i tak się program aktualizował lecz pewnego dnia program znowu nie mógł sie zaktualizować w dzienniku zdarzeń same błędy lecz kiedy się już z aktualizował było to po dwóch dniach aktualizacje automatyczne są pobierane jakieś 2-3 razy na dzień........moim skromnym zdaniem to jest polityka Kasperskiego ale mogę się mylić jestem tylko człowiekiem.Więc nie przejmuj sie tylko przeinstaluj Kasperskiego zaktualizuj jeżeli problem się nie rozwiąże to pisz do pomocy technicznej Kasperskiego.

Zainstaluj sobie WWDC i nie roztawaj się z tym programem a unikniesz wielu kłopotów.
    Co do Azureusa byłem też jego zagorzałym fanem,teraz jadę na Utorrencie
  • #11 3414580
    Xebap
    Poziom 13  
    Taka mała inforamcja która napewno ucieszy wszystkich posiadaczy neo:D a zwłaszcza posiadaczy najwolniejszej neo :) (czyli mnie):

Od poniedziałku, 8 stycznia Telekomunikacja Polska zacznie bezpłatnie zwiększać szybkość przesyłu danych abonentom usługi Neostrada. W niektórych przypadkach zwiększenie może być nawet 8-krotne.

Promocja dotyczy wszystkich abonentów, którzy na dzień 7 stycznia będą mieli aktywne umowy na czas określony, do których rozwiązania pozostało nie mniej niż 14 dni. Dotychczasowi użytkownicy Neostrady w opcjach 128, 256, 320, 512 i 640 kbps będą mieli zwiększoną przepustowość do 1024 kbps, użytkownicy opcji 1024 kbps do 2048 kbps, a opcji 2048 kbps do 6144 kbps. Prędkość Neostrady 6144 kbps nie zostanie zwiększona.

Proces zwiększania prędkości rozpocznie się 8 stycznia i potrwa do 8 kwietnia. Akcją zostaną objęci w pierwszej kolejności użytkownicy, którym do zakończenia umowy terminowej zostało co najmniej 14 dni. W następnych cyklach obejmie pozostałych klientów z priorytetem określonym przez datę zakończenia umowy terminowej - im krótszy czas do końca umowy, tym wyższa pozycja w kolejce. Zwiększenie prędkości będzie następować automatycznie i nie jest związane z żadnymi dodatkowymi opłatami, nie będzie też potrzeby podpisywania żadnych aneksów do umów. Warto też pokreślić, że prędkość będzie zwiększna tylko do końca obowiązującej umowy terminowej, a limity przesyłu danych nie zostaną zwiększone (każdego użytkownika będzie obowiązywać dotychczasowy limit właściwy dla prędkości jaką miał wykupioną, a nie zwiększoną).

Zwiększanie prędkości nie obejmie klientów, którzy w dniu zwiększenia prędkości korzystają z następujących usług/produktów Neostrada plus, program „Edukacja z Internetem”, Neostrada tp opcja 6144, Multipakiet tp, Neostrada tp na godziny.

Pisze to na głównej stronie www.dobreprogramy.pl/
  • #12 3414617
    roman35
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Jestem happy :wink: :wink:
    A skąd takie info masz?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po reinstalacji systemu Windows XP SP2 pojawia się błąd "Kłopoty z Aplikacją Generic Host Process for Win32 Service" podczas korzystania z programu Azureus, co skutkuje rozłączeniem z internetem i koniecznością restartu komputera. Problem występował niezależnie od wersji Azureusa, a na Windows XP SP1 nie był obecny. Użytkownik posiada Javę 1.5.0.6, a próby użycia innych klientów torrent (BitTorrent, BitComet, Shareaza) skutkowały niską prędkością transferu. W dyskusji zasugerowano, że błąd może wynikać z braku odpowiednich łatek systemowych dla Windows XP, a nie bezpośrednio z Azureusa. Podano linki do dwóch aktualizacji Microsoft, które mogą rozwiązać problem. Pojawiły się też sugestie dotyczące możliwej infekcji trojanem blokującym porty, jednak użytkownik stosuje program antywirusowy Kaspersky Internet Security 6.0. Problemy z aktualizacją sygnatur wirusów w Kaspersky i Ad-Aware mogą wynikać z błędów systemowych lub polityki aktualizacji oprogramowania. Rekomendowano reinstalację Kaspersky i ręczne pobieranie aktualizacji. Dodatkowo wspomniano o promocji Telekomunikacji Polskiej zwiększającej prędkość Neostrady dla abonentów. Alternatywnie polecono klienta uTorrent jako stabilniejszą aplikację do torrentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA