logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh Aficio 220 - przerywa drukowanie po kilku wydrukach, reset pomaga

rkotas 08 Sty 2007 11:22 1489 5
REKLAMA
  • #1 3420514
    rkotas
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Witam:)mam kolejny problem z ta drukarka. wlaczam drukarke i wszystko dziala, po kilku wydrukach drukarka przestaje drukowac i wydaje sie jakby gubila siec. wylaczenie i ponowne wlaczenie nie pomaga, natomiast gdy z panela drukarki zrestartuje ja to drukarka ozywa i drukuje normalnie. po puszczeniu kilku/kilkunastu wydrukow sytuacja sie powtarza....i znow reset drukarki....i znow dziala....i tak dalej i tak dalej:( co moze byc przyczyna??
  • REKLAMA
  • #2 3420706
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    Zobacz czy nie ginie karta sieciowa wpięta w kontroler. Wczoraj miałem taki przypadek przy 450. Przygotowywałem ją do klienta i przy testowaniu wydruku po sieci po kilku wydrukach zamilkła. Po restarcie było chwile o.k. Wymieniłem moduł sieci i jest dobrze.

C.
  • REKLAMA
  • #3 3420836
    rkotas
    Poziom 14  
    a skad wziac taki modul?gdzie mozna kupic i ile to kosztuje?
  • REKLAMA
  • #4 3421507
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    No tak szczegółowo to Ci nie powiem :-) bo nie wiem kto ma na zbyciu. Kilka miesięcy temu miałem , bo potrzebowałem tylko z LPT, a lepiej klientowi dać mniej niż za dużo :-) . Możesz zapytać w DKS lub popytać u importerów może ktoś ma. Popytam - jak coś znajdę to Ci dam znać.

C.
  • REKLAMA
  • #5 3425252
    rkotas
    Poziom 14  
    a moze jest jakis inny powod takich objawow???bo narazie nie mam jak sprawdzic czy to sieciowka....:(
  • #6 3511867
    pcunit
    Poziom 24  
    Ocena: 110
    zanim wymienisz kontroler lub sama kartę sieciową , należy wgrać aktualne firmware.Można je ściągnąć ze strony Ricoh. Co do zdobycia samego kontrolera może byc kłopot - prędzej uda Ci się kupić całą maszynę niz sam moduł drukarki - pozdr
REKLAMA