logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony RX77 – nie działa widmo na wyświetlaczu, co wymienić lub sprawdzić?

luko_j 09 Sty 2007 14:42 1311 5
REKLAMA
  • #1 3425183
    luko_j
    Poziom 10  
    Witam mam pytanko co sie moglo uszkodzic w wiezyczce sony rx77 bo nie mam widma na wyswietlaczu.. w ogole sie nie rusza.. mam 2 taka w czesciach wiec sobie przeloze tylko nie wiem co..
    ps. klawisze tez wariowaly ale przelutowanie na nowe pomoglo idealnie;).
    dzieki z gory, pozdr
  • REKLAMA
  • #2 3425290
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Witam serdecznie.
    Może nie w temacie ale mam pytanie odnosnie tej drugiej w częściach....
    Nie miałby pan na sprzedaż układziku odpowiadającego za zmiane płyt cd, z mikrostykami?
    Mam wieżyczke HCD-rx77 tyle że powypadkowa i mam połamany troche front.
    Inetresowałby mnie takze skoro juz mowa front wraz z zaslepką na CD

A odnośnie widma.
    Miałm podobny problem tylko że w innej wiezy. Musiałem znlaeźc aplikacje procka sterujacego wyśw. zobaczyc jakie napiecie daje na wyśw.
    Pomogła wymiana kondów w zasilaczu, podbno trzeba było wymienic jeszcze diode zenerka....
    Poszukaj na płycie czołowej widocznych nadpaleń lub zimnych lutów, posprawdzaj diody, I zobacz co z zasilaniem.
    Wiem że jest to bardzo ogólnikowo ale niestety nie moge pomódz na danym przykładzie.

Niech ktoś mnie poprawi lub zanim skorzystasz z moich rad spytaj kogos bardziej doswiadczonego
  • REKLAMA
  • #3 3427096
    luko_j
    Poziom 10  
    nie ma problemu z tym ukladem. tylko napisz dokladnie o jaki chodzi.. najlepiej zdjecie na priv ;D. Niestety mam tylko plytki.. zasilacz wzmacniacz laser ale nie mam nic z plastikow. hmm.. a to nie czasem chodzi o ten pasek do chargera cd?? ;D. pozdr
  • REKLAMA
  • #4 3427393
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Bodajże własnie o ten. Był umiejscowiony ponad napedem CD. Fotki niestety nie prześle chyba że całej wiezy, bo dostałem juz po wypadku i niestety nie miałem tego elementutaki pasek połaczony chyba 7żyłową tasmą. 1x3żyły i 1x4żyły Przewody podłączone do płytki z wyswietlaczemchyba lewy róg
    Podaj na PW ile za to i adres z numerem konta.
  • REKLAMA
  • #5 3429207
    luko_j
    Poziom 10  
    aha.. paski od widma sa..tzn przy pattern1 jest tylko ten na dole a przy pattern2 sa 3 dlony srodkowy i gorny ale ani drgna.
  • #6 3564684
    MIGO1
    Poziom 11  
    witam, ja trochę nie na temat, potrzebuję pilota do tej wieży może ktoś ma?
    pozdrawiam
REKLAMA