logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola C550 - wyłącza się po włożeniu karty SIM, co robić?

joger.js 09 Sty 2007 17:52 899 3
REKLAMA
  • #1 3425962
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    Witam

Znany telefon nam wszystkim bardzo dobrze... opine pare szczegółow... a wiec .. wygrzałem go ... pieknie zacza spigac ... pieknie działa nie zawiesza sie i takie tam ... ale jest taki problem ze jak wkladam karte sim .. właczam pokazuje sie logo i sie wyłacza ... i juz nic nie działa .. trzeba wyciagac baterie ... cooo to moze byc ?? wygrzałem wszyyskkie ukady które były pod pierwszym ekranem ... i obok złacza sim ??

Co to moze być ??
  • REKLAMA
  • #2 3426306
    piranek21
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Witam. To przydałoby się przegrzać jeszcze procesor U800 czytnik sim jest bezpośrednio z nim połączony. Załączam widok płyty. Z tymi telefonami nigdy nie wiadomo. Może być uszkodzona płyta główna.
    Załączniki:
    • Motorola C550 - wyłącza się po włożeniu karty SIM, co robić? C550.jpg (198.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3427744
    prozac
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Moja rada to :
    1. sprawdz woltaż baterii
    2. wgraj oprogramowanie
    3. sprawdz impedancje baterii - bateria nie da prądu, nie zadziała PA i telefon się wyłaczy

w stanie z kartą telefon "budzi" więcej układów niż w stanie bez karty(np. PA).
  • #4 3431303
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    a wiec ... do prozac...
    Próbowałem nawet uruchamiać go z ładowarką ... efekt był taki ze nie wykrył mi karty ... i nie działałąo poswietlanie .. albo nie chciał sie właczyć...
    2 sprawa ... podlałem ten układ topnikiem podgrzałem go ... i nadal to sam .. nawet wiecej .. bo zaczyna sie teraz cały czas resetowac ... opłaca sie stawiac nowe kulki czy nie ??
REKLAMA