logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - krótki czas pracy baterii i problemy z uruchamianiem

waldigsi 12 Sty 2007 22:59 933 3
REKLAMA
  • #1 3439528
    waldigsi
    Poziom 18  
    Ocena: 78
    Witam

Telefon jak w temacie , kupiony miesiac temu w salonie , jest problem z bateria bo trzyma max 3 dni , czasem nawet krócej , troche to przegiacie jak na nowy telefon , mam pytanie czy to moze byc problem z telefonem , baterie zformatoawlem prawidłowo napewno

innycm problemem jest to ze czasem jak go włączam to nie chce wystartowac , wciskam i nic , lub zapali sie tylko podswietlenie i telefon sie jakby zawieszał

kolejny problem to to ze czasem jak telefon sobie lezy nieuzywany ni stad ni zowąd zapala sie podświetlenie , poswieci krótka chwile i samo gasnie , czary jakies ??

Prosze podpowiedzcie co z tym telem moze byc , jak sie domyslam bede musial go oddac do serwisy na gwarancji , najbardziej zaley mi na tej baterii, bo musze ja ładowac 3 razy w tygodniu , wczesniej mialem sagema myx5.2 i tam bateria mialem podobna pojemnośc a tel. trzymał ponad tydzien , po 2 latach uzywania trzymala ok 5-6 dni , a w mojej nowej noki ledwo 3 dni

podpowiedzcie co to moze byc i jak rozmawiac w serwisie zeby mnie nie zbyli bo słuszałem ze wmawiaja ludziom ze te telefony tak maja ...
  • REKLAMA
  • #2 3439549
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    witam.. możę coś Ci pomoże moja wypowiedz ale ostatnio miałem na testach taki telefon od klijenta a że długo nie odbierał to sobie poużywałem trochę.. i co do baterii sprawa normalna w tych telefonach.. poczytaj sobie i ludzie też na to narzekają.. co do włączania to i ja tak samo miałem że właczam biały LCD ale wyłączałem i włączałem na nowo działał... z podświetleniem raz mi się chyba tak zrobiło więc objawy podobne jak u Ciebie.. myśle że te dwie rzeczy nie są aż tak bardzo uciążliwe i nie ma co iść na gwarancję.. zresztą z baterią też nie bo i tak nic więcej od tej baterii się nie wyciągnie:)
    Pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
  • #3 3439550
    mietekgpz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    To że trzyma 3 dni to normalka. Powiedziałbym, że nawet długo Ci trzyma. Podświetlenie się zapala bo masz pewnie włączoną autoblokade klawiatury.

Pzdr
  • #4 3439573
    Aaadam
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Dokładnie jak piszą poprzednicy. Sam mam 6230i i bateria również mi trzyma 3 dni, z włączaniem jest podobnie tzn. zdarzy się że czasami niechce się włączyć. Co do samoczynnego włączania się podświetlenia to u mnei również tak sie dzieje, a to chyba przez włączoną funkcję oszczędzania baterii chociaż nie sprawdzałem.
REKLAMA