Hey mam pytanko zwiazane ze switchem. Moze zaczne od poczatku. Mojemu koledze zamontowali internet bodajze DSL 1Mb. Chodzilo wszystko oki przez jakis miesciac oki, pozniej zaczely sie schody, poniewaz tylko chodzil rano i poznym wieczorem, po poludniu wogole nie dzialal, po jakims czasie wogole przestal dzialac. Acha dodam ze od kumpla do serwera jest jakies 150m. Wiec zadzwonil do admina i admin sie naglowkowal, az stwierdzil ze odleglosc jest za duza i wzieli kompa i przyblizyli odleglosc o ok 50m. Wszytsko zaczelo wtedy dzialac jak nalezy. Wiec nie wiem skad taka decyzjaale postanowiono ze kupia switcha na 4 porty aby wzmacnial sygnal postawili go tam gdzie komputer dzialal czyli 100m od serwera i od tamtego miejsca kablem do komputera. Odziwo internet jest. Wiec w zwiazku z tym mam pytanie czy jest to mozliwe ze switch wzmacnia sygnal?? Bo ja nie rozumiem o co chodzi. Moze mi ktos to wyjasnic??
Dodano po 5 [minuty]:
acha dodam jeszcze ze inni uzytkownicy majacy do serwera taka odleglosc rowniez dostali takie switche i w jednym przypadku od jednego switcha (kupili wiekszy bo na 8 portow) podpieli dwa kompy
Dodano po 5 [minuty]:
acha dodam jeszcze ze inni uzytkownicy majacy do serwera taka odleglosc rowniez dostali takie switche i w jednym przypadku od jednego switcha (kupili wiekszy bo na 8 portow) podpieli dwa kompy