logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat b5. Zakładanie alarmu. Jaki był powód opuszczania szyb?

anusek 22 Sty 2007 19:03 2108 5
  • #1 3474810
    anusek
    Poziom 16  
    Ocena: 150
    witam kiedys zakladalem alarm w passacie b5 i wszyskto gralo , jak klient pojechal do domu to stalo sie tak, że przy uzbrajaniu alarmu centralny zamykal sie zaraz otwieral i opuszczaly sie szyby. Bylo to dla mnie dosc spora niespodzianka, nie wiedzialem co zrobic, ale rozwiazalem to tak ze wstawilem diody pod central i na przewod od +12 po stacyjce. Pozniej czytalem ze w tym samochodzie impuls na central powinien byc dokladnie 0,5 sek i teraz moje pytanie czy rzeczywiscie powodem tego faktu byl brak diod, czy powod byl inny. Pytam bo bede zakladal alarm w golfi 4 i obawiam sie takiej samej sytacji ( wole dmuchac na zimne ) niech mi ktos powie jaki byl powod opuszczania tych szyb??
  • #2 3476386
    solecki.m
    Poziom 26  
    Ocena: 122
    A pamiętasz pod jakie przewody podpiąłeś się w drzwiach do centralnego zamka?
  • #3 3476577
    anusek
    Poziom 16  
    Ocena: 150
    generalnie podpialem sie pod sterownik CZ ktory byl wczesniej zalozony i wtedy chyba wszystko gralo
  • #4 4571788
    suchy165
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Koledzy mozecie mi powiedziec konkretnie dzie i jaki kolor kablo musze podlaczyc w passacie b5 1999 1,9 TDI 116PS,bo mam podlaczony alarm i zostalo mi dwa kable od alarmu do sterowania centralnym i nie wiem dzie sie wpiac.z gory thx
  • #5 4571809
    htho4
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Kolego powiem ci ze cie inni koledzy rozniosa za to pytanie :) Pasek to jeden z najczesciej opisywanych samochodow na forum:) a generalnie to rozbierz drzwi ( zdejmij tapicerke ) i bedziesz widzial przewody idace od silownika. Miernik w dlon mosze sobie wlaczyc test diod albo mierzenie rezystancji no i sprawdzaj o ile dobrze pamietam to dwa czerwone z jakimis paskami
  • #6 4571902
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3622
    Więc zanim się zacznie rzeź, bo kolega hth04 ma całkowitą rację, to wolę watek zamknąć. Działa funkcja SZUKAJ, która okaże się tu bardzo przydatna!
REKLAMA