logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić tanie telefony hurtowo lub z zagranicy do odblokowywania SIM?

plociarz 22 Sty 2007 20:40 5334 11
REKLAMA
  • #1 3475341
    plociarz
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Witam otoz mam taki problem zajmuje sie hobbystycznie simlockami itp. ale jak to zawsze bywa kankurencja niespi i w moim miescie pojawili sie pieciozlotowkowicze niedawno zakupilem troche sprzetu i jak liczylem zwroci mi sie on gdzies po pol roku mimo iz mam i tak slabe obroty (tele robie w domu gdyz niestac mnie na wynajem czegos) 5zł psuja mi rynek i niestety coraz ciezej sie zyje mimo ze i tak jest ciezko i mam takie pytanie czy istnieja jakieshurtownie gsm gdzie mozna kupic tanie tlefony albo czy gdzies zagranica w jakichs siecach w pre paid sa tanie komorki bo szukam dodatkowego zarobku chcialbym np. z zagranicy jakies tanie tel. sprowadzac zeby jako tako chociaz tan sprzet sie zrocil z gory dzieki za odp.
  • REKLAMA
  • #3 3475582
    plociarz
    Poziom 21  
    a po ile jest ten k 750??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3475756
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    a masz moze taką stronke tylko ze w niemczech ?
  • #7 3476662
    plociarz
    Poziom 21  
    w sumie oblecialem strony operatorow w niemczech ale niewidze w takiej cenuie k750 niestety
  • REKLAMA
  • #8 3476700
    EpMd
    Poziom 17  
    w niemczech dosc czesto sa promocje w hipermarketach, ostatnio byla motorolka V3
  • #9 3476714
    plociarz
    Poziom 21  
    a czy to gdzies mozna sprawdzic na jakiejs stronie??
  • #10 3478125
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    no dobra zalozmy ze mam z 10 takich telefonow,

powiedzcie mi jak jest z przewozem tego sprzetu czy trzeba jakies clo lub itp, czy moge sobie kazda ilosc telefonow przywiesc ?? czy przejdzie mi to np na lotnisku w bagazu i itp

pozdro
  • #11 3478465
    Gryfis
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    z angli przywoze okolo 40 szt miesiecznie i nigdy mi nie robili problemow chociaz raz wzieli mnie za terroryste :) bo mialem troche tel rozkreconych w podrecznym i mysleli chyba ze to bomba ;) ale sprawdzili, ja troche wyjasnilem co i jak i puscili mnie
  • #12 3478578
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    @superbeny666

Jesteśmy w UE i na jej terenie jest wolny obrót towarów, nawet jakby było inaczej to co najwyzej na naszej granict by mogli sie przyczepic

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania hurtowni GSM lub zagranicznych źródeł tanich telefonów komórkowych do odblokowywania SIM (simlocków) w celu zwiększenia rentowności działalności hobbystycznej. Uczestnicy wskazują na możliwość importu telefonów zza granicy, zwłaszcza z Anglii, gdzie dostępne są promocje na modele takie jak Sony Ericsson K750i w cenie około 119 euro. Wspomniano także o niemieckich hipermarketach, gdzie czasami pojawiają się promocje na telefony, np. Motorola V3, choć ceny nie zawsze są konkurencyjne. Poruszono kwestie przewozu telefonów przez granicę w bagażu osobistym, zaznaczając, że w ramach Unii Europejskiej obowiązuje wolny obrót towarów, co ułatwia import, a praktyka przewozu kilkudziesięciu sztuk miesięcznie nie powoduje problemów celnych. Wskazano również na ryzyko kontroli bezpieczeństwa na lotniskach, ale bez poważniejszych komplikacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA