logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezpieczne podkręcanie kart graficznych ATI i GeForce: ATITool i Forceware Coolbits

lukas2305 24 Sty 2007 20:33 1296 4
REKLAMA
  • #1 3483420
    lukas2305
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    z własnego doświadczenia wiem jak często wiele daje podkręcanie podzespołów komputera.Nie raz komputer mój lub znajomych potrzebował "pomocy".Wtedy korzystałem z jednego z najlepszych programów do overclockingu kart graficznych zarówno ATI jak i GeForce. Tymi programami są kolejno: dla ATI - ATITool ; a dla GeForce'a -Forceware Coolbits. Dzięki tym dwum niewielkim programikom możliwe jest całkowicie bezpieczne "wyciśnięcie" dodatkowej mocy z karty graficznej. Do postu dołączam dwa w/w pliki. Miłej zabawy...
    Moderowany przez TONI_2003:

Załączniki skasowałem i udzieliłem ostrzeżenia #1!

• REKLAMA
  • #2 3483743
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Punkty za programy, ktore bez problemu znajdziesz w necie? Faktycznie, odkrywca z ciebie. Przy czym pierwsze linki z googla po wpisaniu nazwy prowadza prosto do downloadu:
    ForceWare Coolbits 2.0
    ATI Tray Tools

Poza tym wydaje mi sie, ze to niezgodne z regulaminem:
    10.10 zamieszczanie plików (schematów i załączników) znajdujących się już w bazie Elektrody lub w sieci Internet (można zastosować odpowiedni odsyłacz) w celu zdobywania dodatkowych punktów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3495730
    lukas2305
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    szczerze mówiąc to wprowadziłem prowizję bo brakowało mi punktów do ściągania..:/wiem że głupio zrobiłem ale już zdjąłem prowizję...
  • #5 3497978
    siwkins
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    lukas2305 napisał:
    Dzięki tym dwum niewielkim programikom możliwe jest całkowicie bezpieczne "wyciśnięcie" dodatkowej mocy z karty graficznej.

Nie ma czegoś takiego jak "całkowicie bezpieczne wyciśnięcie dodatkowej mocy z karty graficznej", zawsze istnieje ryzyko uszkodzenia karty lub innego podzespołu komputera nawet przy lekkim oc więc nie wprowadzaj w błąd osoby zaczynające przygody z oc.
    Pzdr
REKLAMA