witam znalazłem w piwnicy taką antenke(zdjęcia poniżej) chciałbym sobie dać ją na dach. Chciałbym aby wypowiedział sie ktos czy bedzie coś z niej? Bo mam sama antene a co z mocowaniem, no bo jak kabel podłącze;/?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamberlingo napisał:jeżeli chcesz ją dać na dach to najlepiej na dużym kawałku blachy tak z 1m 2 bedzie wtedy dobrze się stroić i będzie dobre odbicie pozdrawiam
bodzio1587 napisał:Witam.
Według mnie to jest chyba jedna z najlepszych o ile nie najlepsza antena Presidenta. Kolega zapomniał jeszcze tylko o paru metrach kabla antenowego, ale to grosze około 1.50zł - 2.50zł za metr. Ale Tobie tam dużo nie będzie trzeba.
Pozdrawiam.
bodzio1587 napisał:Jest to totalna bzdura i świadczy o braku znajomości tematu.Po pierwsze: ta antena jest lepsza od stacjonarnej ponieważ ma niewiele gorsze parametry, a jest dużo krótsza i łatwiej ją zamontować. Po drugie skąd wiesz że kolega nastawia się na DX-y. A i przy tej antenie zamontowanej na dachu i zestrojeniu, będzie uzyskiwał dalekie łączności i też DX-y może robić.
bodzio1587 napisał:... Po pierwsze: ta antena jest lepsza od stacjonarnej ponieważ ma niewiele gorsze parametry, a jest dużo krótsza i łatwiej ją zamontować. Po drugie skąd wiesz że kolega nastawia się na DX-y. A i przy tej antenie zamontowanej na dachu i zestrojeniu, będzie uzyskiwał dalekie łączności i też DX-y może robić...