logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Partner HDI – alternator grzeje się po wymianie łożyska, niskie napięcie 2V

Damdud30 01 Lut 2007 11:55 4046 3
REKLAMA
  • #1 3514430
    Damdud30
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam problem z alternatorem okazało sie że zaczyna mi sie grzac alternator po rozebraniu stwierdziłem ze sie wysypało łozysko jak wymieniałem spowrotem załozyłem alternator.Zauważyłem że podczas pracy altenator sie grzeje dalej wiec odpiołem pradowy przewód i przestał sie grzac a napiecie jakie daje wynosi około 2 v sam.Nie wiem co moze byc .Czy wogole w francuzach jest mozliwa naprawa diod i pozostałych czy odrazu nadaje sie na smietnik ..[/b]
  • REKLAMA
  • #2 3515601
    Grzech-2
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Francuzy to nie Japończyki, wszystko można naprawić, jak się chce. W alternatorze jest płytka prostownicza (z diodami) i płytka regulatora. Zanieś alternator do warsztatu elektrycznego, oni zdiagnozują co jest uszkodzone i wymienią lub powiedzą Ci co poleciało i samemu kupisz i wymienisz.
  • REKLAMA
  • #3 3517012
    tolio
    Poziom 14  
    Ocena: 134
    alternator bez przewodu prądowego nie będzie ładował poza tym każdy alternator się nagrzewa ważne żeby dobrze ładował i nie hałasował :D :D :D
  • #4 3517029
    lucik
    Poziom 17  
    Ocena: 170
    Odłączając pracujący alternator można go uszkodzić. W tych autach niejednokrotnie spotkałem się z uszkodzeniami alternatorów spowodowanymi wyciekami z pompy wspomagania. Wtedy niestety jedyne co się opłąca to wymiana alternatora na drugi.
REKLAMA