logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV LCD Toshiba 30WL46B - brak dźwięku przy słabym sygnale antenowym

h jaworski 02 Lut 2007 14:32 1674 5
REKLAMA
  • #1 3519021
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 717
    Trafił do mnie TV LCD model jak w tytule który ma problemy z dźwiękiem gdy jest silny sygnał z anteny to dźwięk jest dobry a gdy jest słabszy to nie ma go wcale jakby układ go wyciszał, poznać to po tym że jak się trochę wysunie trochę wtyczkę z anteny to głos się traci. może ktoś ma opis trybu tego TV i wie co by zmienić żeby dźwięk był dobry, dodam że tv jest przywieziony z Niemiec ale ma system dk bo dźwięk na polskich stacjach jest z anteny ale z kablówki nie ma prawie wcale . może trzeba w trybie serwisowym zmienić poziom wyłączanie dzwięku lub coś podobnego??
  • REKLAMA
  • #2 3519975
    Bogdan58
    Poziom 32  
    Ocena: 47
    Sprawdź, czy przypadkiem nie pracuje tylko sam system NICAM, który ten telewizor prawdopodobnie posiada. Fonii analogowej 6,5MHz może nie mieć. Efekt wyłączenia fonii przy słabym sygnale byłby typowy dla błędów w NICAM, wtedy, przy słabym sygnale ma się załączyć analog.

Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3530380
    Bogdan58
    Poziom 32  
    Ocena: 47
    Spróbuj na chwilę RYMI, bo po różnicowej procesor może nie analizować.

Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #6 3534340
    elexor
    Poziom 24  
    Ocena: 91
    Ja miałem to samo, na kabluwce na większość programów nie miałem fonii. Dokładałem różne fonie i bez efektu. Do tej pory nie udało mi się zdobyć trybu serwisowego do Amstrada T2710.
REKLAMA