logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z sformatowanej partycji FAT32? Szukam darmowego programu!

Joanna i Andrzej 02 Lut 2007 20:31 2588 8
REKLAMA
  • #1 3520438
    Joanna i Andrzej
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam wszystkich! Wgrywałem nowy system Xp i przez nieuwagę sformatowałem drugą partycję na której miałem bardzo ważne dla mnie dane, oraz kilka filmików.
    Próbowałem już naprawdę kilku programów do odzysku i niestety nic.
    W jednym tylko programie odnajduje wszystko to co było na sformatowanej partycji program ten to- Unreaser 2.9 jednak programik bez serialu nie zrobi niestety nic.
    Partycja z której chcę odzyskać dane to fat32.
    Wiem że tematy są i były często poruszane na forum, ale może ktoś miał niedawno taki przypadek i znalazł jakiś 100% program.
    Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam.]

Ps.Nawet wujek google nic nie podpowiada tylko wszystko płatne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3520710
    Joanna i Andrzej
    Poziom 15  
    Programik już zassałem tylko teraz pytanie czy należy go rozpakować?
    Czy wypalić na płytce jako obraz iso??Jeżeli można to może jeszcze jakieś wskazówki jak,co z czym użyć(krótka instrukcja obsługi:D)

Dostałem właśnie widomość(Zgłoszono do moderatora) że temat był X razy wałkowany na forum.Że był wałkowany to wiem ale nie widzę tutaj żadnej instrukcji obsługi.Dodam że nie znam zupełnie tego programu.
    Moim zdaniem lepiej pytać aniżeli narobić jeszcze większych szkód.
    Dziękuję kolego za to zgłoszenie i życzę Ci miłego wieczoru.
    Ps.Mam nadzieję że moderator takie rzeczy rozumie.
  • REKLAMA
  • #4 3520741
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    A ja uzywam Easy Recovery Professional , tyle ze dysk z ktorego chce odzyskac dane podlaczam jako dodatkowy do innego komputera. Juz kilka razy uratowalem tak stracone dane.
    Aha. I ten program nie moze byc w wersji trial.
    Pozdrawiam
  • #5 3521232
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Joanna i Andrzej napisał:
    Że był wałkowany to wiem

I jakoś to koledze nie przeszkadza naruszać regulamin Forum?
    ale nie widzę tutaj żadnej instrukcji obsługi.Dodam że nie znam zupełnie tego programu.

A z jakiego to powodu miałaby być "tu" (cokolwiek to znaczy) dokumentacja tego programu? Dokumentacja jest na stronie producenta ( gdyby kolega nie dostrzegł jej adresu to go podaję: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ) i to w czterech językach. Proszę podać racjonalny powód dlaczego kolega jej nie przeczytał? A jeżeli kolega ją pomimo wszystko przeczytał, to proszę podać z czym kolega ma problemy. Pomożemy, oczywiście.
    Moim zdaniem lepiej pytać aniżeli narobić jeszcze większych szkód.

To proszę pytać o konkretne problemy.
    Dziękuję kolego za to zgłoszenie i życzę Ci miłego wieczoru.

Ironia nie na miejscu. Kolega który zgłosił raport postąpił jak najbardziej słusznie
    Ps.Mam nadzieję że moderator takie rzeczy rozumie.

Jak kolega widzi - rozumiem i działam w interesie podnoszenia poziomu Forum.
  • #6 3521596
    Joanna i Andrzej
    Poziom 15  
    Witam!Właśnie ściągam EasyRecovery Profesional.Z powyższym programem nie mogę dać coś rady(pomimo otrzymania pomocy od moderatora raz jeszcze dziękuję).O efekcie poinformuję.Jeżeli jednak ktoś z kolegów ma jeszcze jakiś pomysł na odzysk danych będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #8 3523401
    Joanna i Andrzej
    Poziom 15  
    Witam!Więc mam ten program File Scavenger,nie jest on darmowy ale można sobie poradzić :D.Problem jest jednak taki że przy pomocy tego programu udało się wygrzebać tylko pliki txt i muzyczne.Filmów jakoś nie znajduje.Sprawdzam dalsze programy do odzysku.Jeżeli ktoś ma dalsze propozycje będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam.
  • #9 3557171
    Joanna i Andrzej
    Poziom 15  
    Witam!Jak w temacie poradziłem sobie programikiem :File Scavenger
    jednak nie odzyskał wszystkiego .Dzięki za zainteresowanie sie tematem
    dysk narazie powędruje do szafy.Może zdobędę jeszcze jakiś programik wtedy do niego podejdę.Narazie temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik sformatował przez pomyłkę partycję FAT32 zawierającą ważne dane i poszukuje darmowego programu do ich odzyskania. W dyskusji polecono program TestDisk, dostępny na stronie producenta wraz z dokumentacją, który jest darmowy i skuteczny w odzyskiwaniu danych z sformatowanych partycji. Inne wymienione narzędzia to Easy Recovery Professional, R-Studio, GetDataBack oraz File Scavenger, jednak większość z nich jest płatna lub wymaga pełnej wersji do skutecznego działania. Użytkownik testował File Scavenger, który odzyskał jedynie pliki tekstowe i muzyczne, ale nie filmy. Ostatecznie zdecydował się na File Scavenger, choć nie odzyskał wszystkich danych. Wskazano również, że dysk do odzysku warto podłączyć jako dodatkowy do innego komputera. Dokumentacja i instrukcje obsługi TestDisk są dostępne na oficjalnej stronie, co może pomóc w bezpiecznym użyciu programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA