logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie PC do wieży AIWA - brak dźwięku, co sprawdzić?

Romulus15 06 Lut 2007 17:31 1451 4
REKLAMA
  • #1 3536098
    Romulus15
    Poziom 2  
    Witam!!

Mam problem niedawno zakupilem kabel z tej aukcji
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=159901283

Wszysko podłączyłem jak trzeba z tyłu wieży 2 wtyki czerwony do czerwonego biały do białego mały jack do kopa i zero reakcji.

Niewiem oco chodzi niech mi ktos pomoże mam wieże AIWA niewiem jaki model czy do tego potrzebnuy jest jakis program chodzi mi głównie o słuchanie na głośnikach bo są fajne a w wieży zdupił mi sie cd .
  • REKLAMA
  • #2 3536241
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 113
    a czy podłączyłes chinche do wejscia AUX wierzy?? jesli tak to na wierzy musisz kliknąc ze chcesz odbierac zrodł dzwiąku AUX masz chyba taką opcje?? inaczej nie pojdzie....
  • REKLAMA
  • #3 3536265
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 315
    bo to może być wyjście jeszcze na jakiś wzmacniać z wieży ale wątpie to poszukaj w wieży funkcji aux włącz ją. a w kompie podłączyłeś do zielonego gniazda??
  • REKLAMA
  • #4 3536301
    fikon
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    witaj
    sprawdź kolejno:
    1. czy wtyczkę mini jack włożyłeś do właściwego wejścia na karcie dzwiękowej komputera? zwykle oznaczone jest kolorem zielonym
    2. w mikserze ustaw poziom głośności na max a w wierzy włącz AUX i zapuść jakąś muze jeżeli nadal nic nie słychac to może oznaczac wadliwy kabel, najlepiej sprawdzić go miernikiem, albo dotknij palcem mini jacka powinieneś uslyszec buczenie. Sprawdź jeszcze czy w wierzy podłączyles czincze do wejscia AUX
  • #5 3537315
    Romulus15
    Poziom 2  
    Siemka!

Dzieki wielkie za szybką odpowiedz okazało sie ze wystarczyło zresetować kąpa :D.
    Ale i tak wam dziekuje spoko jak bede miał inny problem to sie tu zgłosze fajna stonka .
    Pozdro!!
REKLAMA