Mam taki problem z tv DYNASTY CT 511. Kineskop świeci bardzo słabo, wszystko ledwo widać, po podkręceniu G2 pojawiają się line powrotów na słabo fioletowym tle.
Napięcie lini 125V, kineskop żarzy, zasilanie wzmacniaczy fizyjnych 180V.
Napięcie siatki G2 450. Napięcia na poszczególnych katodach bez anteny:
Katoda R-156V
katoda G-167V
Katoda B-168V
Sprawdziłem kineskop na emisje zwierając poszczególne katody rezystorem 10K do masy. Pojawiają się poszczególne kolory ale raczej blade.
W pionie siedzi scalak LA 7830 i obok niego znajduje się przełącznik który wyłącza pion, wtedy pojawia się tylko linia na środku. Zwierając katody do masy, linia na środku pali się bardzo jaskrawo w każdy z trzech kolorów.
Ale gdy załącze ramke znów to samo - ciemno. Nie za bardzo słychać wysokie przy załączaniu TV. Siedzi tam trafo BSC0455B
Napięcie lini 125V, kineskop żarzy, zasilanie wzmacniaczy fizyjnych 180V.
Napięcie siatki G2 450. Napięcia na poszczególnych katodach bez anteny:
Katoda R-156V
katoda G-167V
Katoda B-168V
Sprawdziłem kineskop na emisje zwierając poszczególne katody rezystorem 10K do masy. Pojawiają się poszczególne kolory ale raczej blade.
W pionie siedzi scalak LA 7830 i obok niego znajduje się przełącznik który wyłącza pion, wtedy pojawia się tylko linia na środku. Zwierając katody do masy, linia na środku pali się bardzo jaskrawo w każdy z trzech kolorów.
Ale gdy załącze ramke znów to samo - ciemno. Nie za bardzo słychać wysokie przy załączaniu TV. Siedzi tam trafo BSC0455B
Moderowany przez zdzich42:Tytuł poprawiłem na regulaminowy