logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nadajnik tv. Na jakiej zasadzie dokładnie działa?

przeas 08 Lut 2007 02:24 1710 3
REKLAMA
  • #1 3542502
    przeas
    Poziom 11  
    Witam, mam nadzieje ze w dobrym miejscu....
    Otóż niedawno znalazłem na allegro np taki nadajnik:
    http://www.allegro.pl/item160965679_sender_tv_av_dvd_sat_cyfra_polsat_bezprzewodowo.html

Czy możecie mi tak dobitnie wyjaśnić na jakiej dokładnie zasadzie to działa, czy moge używać tego np między domami i co z tego mam, np jeżeli chciałbym użyć go do polsatu cyfrowego??!!
  • REKLAMA
  • #2 3542608
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1053
    W zamyśle konstruktorów tego sprzętu byłaq możliwość oglądania (np. platform czy zwykłej satelity) nie tylko w salonie gdzie zwykle jest zamontowany ten system ale i (po udaniu się na spoczynek) w sypialni bez konieczności przenoszenia całego sprzętu. Stawia się więc taki "sender" koło tunera i łączy się ich przewodem "euro" . Dodatkowo przykleja się maleńki przetwornik IR do przekazywania zwrotnego komend z pilota. W sypialni stawia się drugi człon tego systemu (oczywiście do tego dochodzą dwa zasilacze) i łączy się też kablem z OTVC w sypialni. Kładziesz się w łóżeczku i nadal możesz oglądać sobie "Polsata" wybierając pilotem interesujące Cię programy. Nie jest to system do wspólnego oglądania i w salonie i w sypialni chyba, że jeden program (np. mecz bo i tak w domu nikt nie przełączy). Oczywiście można też (w niedalekiej pdległości) używać to między domami ale to już raczej między domem a altanką letnią (jak nas odwiedzą goście i chcą w tej altance obejrzeć (np.) mecz! Ma to zdecydowanie szersze zastosowanie w dużych, wielopoziomowych domach w sytuacjach gdy nie chcemy być "przywiązani" do jednego OTV.
  • REKLAMA
  • #3 3543927
    przeas
    Poziom 11  
    Aha, a np jezeli ktos oglada na jednym telewizorze a ja chce na drugim obejrzec i to np jeszcze inny kanal??
    Jest taka mozliwosc?
REKLAMA