logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co to za sprzęt? Szukam informacji o nim. Do czego to służy?

przemal 08 Lut 2007 19:26 1818 7
REKLAMA
  • #1 3545241
    przemal
    Poziom 11  
    Witam prosze o jakies informacje na temat n/w urządzenia co to i doczego to służy.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Co to za sprzęt? Szukam informacji o nim. Do czego to służy? DSC04170a.jpg (18.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3545259
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 322
    Alcatel 9226 MX. Radio glownie trankingowe z bodaj 15 kanalami konwencjonalnymi. Pracuje w zakresie 403 - 430MHz i do dzis nikt (przynajmniej ja o tym nic nie wiem, a radio znam) nie przerobil go na pasmo 430 - 440MHz.

U nas te radia jezdza w energetyce.
  • REKLAMA
  • #3 3549065
    mariano28
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    popieram wypowiedz yes2mike miałem kiedys takie radio lepiej sobie juz zakupic skaner a z tego alcatela to tylko podpasował mikrofon do cb radia
  • REKLAMA
  • #4 3553252
    przemal
    Poziom 11  
    Mam zamiar sprzedac tego ALCATELA, ile za to można dostać.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3553284
    SQ9MEM
    Poziom 29  
    Ocena: 279
    Cytat:
    ile za to można dostać
    - kilka lat odsiadki (jeśli jest z energetyki, a na 99% jest) :D
    Spotykałem się z różnymi cenami tego radia - na giełdach chodzi w okolicach 50-100 zł, na Allegro podobnie (jest niestety niezbyt użyteczny, bo nie ma jak zaprogramować pasma 430-440 MHz).
  • #6 3554811
    yes2mike
    Wrzuc na allegro: rynek ustali cene. Bardzo rozne sa... Raz wezmiesz 50, a kiedy indziej 150 a nawet 200 (chociaz ostatnio nie).

Ja za zabawe w programowanie i uzywanie radiotelefonow energetyki dostalem "szanse na poprawe", ktora jeszcze poltora roku bedzie trwala ;)
    Bez trankingu radio jest niegrozne... Ale z nim OWSZEM.
    Przed ewentualna sprzedaza przydaloby sie sprawdzic, czy jest tam cos wklepane: Wlacz radio i jak skonczy sie swiecic nazwa i numer - obserwuj wyswietlacz. W rogu jest wskaznik zasiegu... Nie powinien pokazywac zadnej kreseczki (podlacz zamiast anteny np. 20 cm cienkiego przewodu - do srodlowej dziurki).

Jak masz jakis pomysl (najlepiej wymiana), to klepnij na priv (PM), albo maila. Jakos sie dogadamy. Moze znajde czas i w koncu je zmusze do pracy na normalnych czestotliwosciach... Albo i nie dam rady ;) Wtedy pojdzie na czesci.
  • #7 3557512
    erneest
    Ocena: 26
    @przemal, odezwij się na PW i zaproponuj coś, może dojdziemy do porozumienia - interesuje mnie to radyjko.
  • #8 3558225
    yes2mike
    No, to jest nas przynajmniej 2 ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Alcatel 9226 MX to radiotelefon konwencjonalny, głównie trankingowy, z około 15 kanałami, pracujący w paśmie 403-430 MHz. Urządzenie jest wykorzystywane głównie w sektorze energetycznym. Nie istnieje znana modyfikacja pozwalająca na pracę w paśmie 430-440 MHz. Radiotelefon jest stosunkowo mało użyteczny ze względu na ograniczenia programowe i częstotliwościowe. Na rynku wtórnym jego cena waha się od około 50 do 200 zł, zależnie od stanu i popytu. Przed sprzedażą zaleca się sprawdzenie, czy w pamięci urządzenia nie ma zaprogramowanych kanałów, co może mieć znaczenie ze względu na potencjalne konsekwencje prawne. Urządzenie może być wykorzystywane do zabawy lub na części zamienne, gdyż programowanie i dostosowanie do innych pasm jest trudne lub niemożliwe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA