logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości wpisania małej litery ł w OfficeXP SBE na Windows XP i 98SE

wizard 16 Wrz 2003 21:23 4952 4
REKLAMA
  • #1 329011
    wizard
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Po zainstalowaniu pakietu OfficeXP SBE nie moge napisac z klawiatury małej litery
    ł w Word i Excel pozostałe polskie litery ąćśń małe i duże można normalnie.
    Układ klawiatury polski programisty.
    wstawiać z ALT nawet duże Ł można wpisać bez problemu. Klawiatura jest OK.
    Podobna sytuacja jest w Windows Xp H i win 98se
  • REKLAMA
  • #2 329242
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    a działa na przykład skopiowany z tablicy znaków? Czy w zamian za ł się cos pojawia?? sądze że jest to związane z tym że l+alt ma jakieś znaczenie dla tych progów . ewentualnie [ lewy alt+136 ] i potem to kopiować...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 329548
    solcon
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    a nie masz zainstalowanego jakiegoś programiku do karty graf. np: intela karty instalują taki programik do zmiany rozdzielczości i ten program właśnie "podbiera" klawisz prawy alt + "l" dla obsługi hot key-a , po wyłączeniu powinno być okej
  • REKLAMA
  • #4 334927
    wizard
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzięki za podpowiedzi ,ale nic z tych rzeczy. Nadal to nie działa
  • #5 335378
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6567
    Już kiedyś na ten temat pisałem... nie szukaj hotkey'a Alt+'l' tylko AltGr+'l' lub Ctrl + Alt + 'l', bo AltGr (czyli prawy Alt) to to samo co Ctrl + Alt. Spróbuj czy uzyskasz małe ł naciskając Shift + '`' (czyli '~') a następnie 'l'. Na 99% dostaniesz upragnione małe ł i oznacza to, że jakiś program używa go jako HotKey'a lub jest przypisany w Windowsie jako HotKey do otwierania usuniętej aplikacji. Jak Zaznaczył solcon sterowniki go kart graficznych opartych na chipie Intela przypisują sobie AltGr + 'l' jako HotKey.
REKLAMA