Witam...
Pierwszy raz spotykam się z C++... Moja jedyna styczność z programowaniem to assembler uC...
Mam duży problem.. Otóż na zaliczenie wymagany jest jak się domyślam dla wielu banalny program który sortuje macierze.. Mam "programik" który taką macierz definiuje: (chyba ze nawet tego nie potrafię zrobic..
)
#define maxw 20
#define maxk 20
void main(void)
{
int i, j, w, k;
int tab[maxw][maxk];
cout << "Liczba wierszy: " << endl;
cin >> w;
cout << "Liczba kolumn: " << endl;
cin >> k ;
for (i=0; i < w; i++)
{
cout << "Elementy " << i << " wiersza" << endl;
for (j=0; j < k; j++)
cin >> tab[i][j];
}
}
Czy ktokolwiek jest w stanie mi pomóc?? Chodzi tu o dowolną metodę (aczkolwiek wszystkie elementy macierzy muszą być posortowane a nie tylko w wierszach czy kolumnach..) i było by wspaniale gdyby wynik dało się wyświetlić...
Z góry dziękuję...
Pierwszy raz spotykam się z C++... Moja jedyna styczność z programowaniem to assembler uC...
Mam duży problem.. Otóż na zaliczenie wymagany jest jak się domyślam dla wielu banalny program który sortuje macierze.. Mam "programik" który taką macierz definiuje: (chyba ze nawet tego nie potrafię zrobic..
#define maxw 20
#define maxk 20
void main(void)
{
int i, j, w, k;
int tab[maxw][maxk];
cout << "Liczba wierszy: " << endl;
cin >> w;
cout << "Liczba kolumn: " << endl;
cin >> k ;
for (i=0; i < w; i++)
{
cout << "Elementy " << i << " wiersza" << endl;
for (j=0; j < k; j++)
cin >> tab[i][j];
}
}
Czy ktokolwiek jest w stanie mi pomóc?? Chodzi tu o dowolną metodę (aczkolwiek wszystkie elementy macierzy muszą być posortowane a nie tylko w wierszach czy kolumnach..) i było by wspaniale gdyby wynik dało się wyświetlić...
Z góry dziękuję...