logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Alpha CC - jak wprowadzić kod do radia? Instrukcja krok po kroku

napora5 11 Lut 2007 11:58 26020 7
  • #1 3555483
    napora5
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    chcę zapytać jaka jest procedura wprowadzania kodu do tego radia, znam kod ale nie wiem jak go wprowadzić.
  • Pomocny post
    #2 3555511
    mjars
    Poziom 24  
    Ocena: 92
    wciśnij i przytrzymaj klawisze (razem) TP i TA wpisz kod klawiszami 1....4 i zatwierdź TP i TA

pozd.
  • #3 3556666
    napora5
    Poziom 16  
    próbowałem w ten sposób ale brak jest jakiejkolwiek reakcji trzymałem krócej i dłużej i nic na wyświetlaczu napis SAFE 2
  • Pomocny post
    #4 3556881
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1401
    to poczekaj cierpliwie na włączonym radiu 1h ;) zapłon też włączony

A pozwoli wpisać poprawny kod (też 2 próby)
  • #5 3557398
    napora5
    Poziom 16  
    Dzięki kolegom za pomoc przy którejś kolejnej próbie udało się wprowadzić kod i radyjko powróciło do pracy procedura była właściwa.
  • #6 3699046
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3699099
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Itor napisał:
    mjars napisał:
    wciśnij i przytrzymaj klawisze (razem) TP i TA wpisz kod klawiszami 1...4 i zatwierdź TP i TA

pozd.

Witam,
    podlaczam sie pod temat - mam radio vw alpha philips jak mam wpisac kod klawiszami 1-4 skoro w kodzie mam cyfry 6 i 0?

Normalnie. Wciskasz tyle razy dany przycisk, żebyś zobaczył swoją cyfrę na wyswietlaczu. Np. pierwsza cyfra to klawisz 1, druga cyfra to klawisz 2 itd. Jeśli pierwsza cyfra kodu to 6 to wciskasz klawisz 1 tyle razy aż pojawi ci sie cyfra 6 na wyświetlaczu ( wciskasz 7 razy bo chyba pierwsze to zero).
  • #8 3699329
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Procedura wprowadzania kodu do radia Blaupunkt Alpha CC polega na jednoczesnym przytrzymaniu klawiszy TP i TA, następnie wpisaniu czterocyfrowego kodu za pomocą przycisków 1-4 i ponownym zatwierdzeniu kombinacją TP i TA. W przypadku braku reakcji i wyświetlania komunikatu SAFE 2, zaleca się pozostawienie radia włączonego z włączonym zapłonem na około godzinę, co umożliwia ponowne wpisanie kodu (dostępne są dwie próby). Wpisywanie cyfr kodu odbywa się przez wielokrotne naciskanie odpowiedniego przycisku (np. dla cyfry 6 na przycisku 1 należy nacisnąć go sześć razy, uwzględniając, że liczba powtórzeń odpowiada wartości cyfry). Po kilku próbach procedura powinna zakończyć się sukcesem i radio wznowi normalną pracę. Dodatkowo, dla radia VW Alpha Philips wyjaśniono sposób wpisywania cyfr spoza zakresu 1-4 poprzez wielokrotne naciskanie przycisków 1-4, aż do uzyskania odpowiedniej cyfry na wyświetlaczu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA