logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VECTRA A 1990 – ABS aktywuje się przy wolnej jeździe po przejechaniu przez tory

wecia91 12 Lut 2007 09:34 3343 3
REKLAMA
  • #1 3558799
    wecia91
    Poziom 18  
    Ocena: 228
    Witam wszystkich mój problem to abs w vectra A 90 rok moduł obok siedzenia kierowcy ale od początku po szybszym przejechaniu przez przejazd kolejowy a jakie te przejazdy są to wszyscy wiemy zapaliła się kontrolka abs ale zaraz zgasła tylko że od tego czasu nawet przy bardzo wolnej jeżdzie gdy hamuję to działa abs nie ma poślizgu a on hamuje pulsacyjnie nawet gdy ruszam i pomału nacisnę hamulec załącza się abs i hamuję jakbym był na lodzie co się mogło stać narazie aby oszczędzić sobie tych nie miłych doznań wyciągnąłem bezpiecznik abs aby móc normalnie hamować a nie ciągle na abs-ie za porady dzięki
  • REKLAMA
  • #2 3558808
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 566
    przewód do ktoregos czujnika jest uszkodzony. Sprawdz przednie lewe koło, pozniej prawe.. jak beda dobre to tył.
  • REKLAMA
  • #3 3558926
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 410
    następną sprawą są mocowania czujników one ulegają odkształceniu ponieważ są wykonane ze stopu aluminium ,i wykwity solne odchylają o pewien kąt co daje zniekształcenie sygnału właśnie na tym nieszczęsnym lewym kole
  • #4 3579676
    neon121
    Poziom 18  
    Ocena: 91
    Przewody są dobre, problemem jest odstęp czujnika od wieńca na przegubie. U mnie działo się identycznie i winę ponosił czujnik na lewym kole który się odchylił. Doszedłem do tego przez zdjęcie obudowy z komputera i podłączenie oscyloskopu przenośnego i widać było jak na dłoni który czujnik przy małej prędkości traci sygnał.
    Jeśli masz bębny to tyłu bym nie podejrzewał, jeśli tarcze to też i tam trzeba szukać problemu.
REKLAMA