U mnie to działa z pendrivami Actiny. Oczywiście tylko w przypadku gdy rozmiar zmieniono przypadkowo a nie z powodu, że pendrive fizycznie padł - wtedy już nic nie zrobisz.
Załączniki:
RecoverDisk.zip(11.88 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
No jak rany!
Podłączyć pendrive i kliknąć "Start". Możesz zaznaczyć "Read & write test"
Masz tam tylko 2 klawisze - "Start" i "Close", więc w czym problem?
problem w ty ze nic sie nie dzieje??Powinno coś wyskoczyć??Mi tylko wten tabelce wyskoczył napis:"Cannot find device!"i z zaznaczonym tym napisem i bez to samo
W Menedżerze Urządzeń wykrywa!!!!!Przed chwila zauważyłemcoś dziwnego:wewłasciwosciach pokazyje 12kbi kilka bajtowale przy formatowaniu juz 32kb
ma moze ktoś do niego firmware bo kumpel szukeł ale nie mogł znależć a to powinno pomoc
Pisanie postu pod postem.
Należy używać przycisku ZMIEŃ.
Scaliłem dwa posty. [hefid]
✨ Pendrive ACTINA o pojemności 256MB po kilku miesiącach użytkowania wyświetla jedynie 12KB dostępnej pamięci. Próby formatowania nie przynoszą efektu. Problem może wynikać z uszkodzenia fizycznego nośnika lub błędnej zmiany rozmiaru partycji. Użytkownik próbował użyć programu RecoverDisk, jednak pojawił się komunikat "Cannot find device!", mimo że pendrive jest widoczny w Menedżerze Urządzeń. Właściwości urządzenia pokazują niestandardową pojemność (12KB lub 32KB po formatowaniu). Sugerowano sprawdzenie widoczności pendrive w systemie przed uruchomieniem narzędzi oraz poszukiwanie odpowiedniego firmware, który mógłby pomóc w przywróceniu prawidłowej pojemności nośnika. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.