Otoz posiadam kino domowe Samsung'a i mam problem z prawidlowym ustawieniem subwoofer'a [moc 150W], prezentuje sie to tak - zalaczam plik.
Jest taki problem: ze w obszarze zaznaczonym na czerwono dzwiek o niskiej czestotliwosci tzn bas slychac w miare dobrze, ale co najlepsze dopiero wtedy, jak sie stanie, czyli nie siedzi, a z tego co mi wiadomo niskie fale rozchodza sie w dol?
Po prostu nie slychac tego tak jak powinno, probowalem ustawic subwoofer juz prostopadle do sciany i nic, jeszcze wiecej tylko dudnilo w kacie pokoju, na fotelu przy meblosciance przy aktualnym ustawieniu nie slychac poprostu nic - 0. Czy moglbym prosic o rade jak go ustawic? Zaznaczam, ze mam niewiele do wyboru miejsca, tzn tylko w okolicy telewizora [tam gdzie jest centralny]
Prosze o pomoc! Dzieki!
Jeszcze mala informacja: "wylot" tzn glosnik w subwooferze jest sierowany na "widza" tak jak widac, a z tylu tzn od strony centralnego jest bass-reflex.
Jest taki problem: ze w obszarze zaznaczonym na czerwono dzwiek o niskiej czestotliwosci tzn bas slychac w miare dobrze, ale co najlepsze dopiero wtedy, jak sie stanie, czyli nie siedzi, a z tego co mi wiadomo niskie fale rozchodza sie w dol?

Jeszcze mala informacja: "wylot" tzn glosnik w subwooferze jest sierowany na "widza" tak jak widac, a z tylu tzn od strony centralnego jest bass-reflex.