logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De Dietrych-dwufunkcyjny- CITY 1.24 z wymiennikiem gaśnie

jmk 16 Lut 2007 06:41 1451 2
REKLAMA
  • #1 3577568
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    od otwarcia kranu po kilku sekundach gaśnie- w czym problem- czyżby czujnik temperatury wody wypływającej z wymiennika?
    Proszę o pomoć!!
  • REKLAMA
  • #2 3581482
    DonRomano
    Poziom 34  
    Ocena: 730
    Sprawdź czujnik przepływu wody.
    Zrób najpierw tak: wejdź w tryb serwisowy(wciśnij przez kilka sekund dwa przyciski jednocześnie te które znajdują się po prawej stronie kotła, kominiarz i instalator)
    Wskaźnik ciśnienia przejdzie do wyświetlania trybu serwisowego, przyciskiem "instalator" tan po prawej stronie naciśnij tyle razy aż na wyświetlaczy pojawią się literki "db".
    Odkręć wodę i sprawdź czy koło literek zaświecą się kropki, głównie interesuje nas co dzieje się z kropką koło "d".
    Jeżeli po odkręceniu wody kropka zaświeca się i gaśnie to sprawdzimy sam przepływomierz.
    W tym celu należy z niego ściągnąć wtyczkę (jest on na dojściu zimnej wody do kotła).
    Odkręć wodę i zewrzyj fioletowy przewód do masy, obserwuj kropki przy literkach czy się zaświecają jeżeli tak i świecą to czujnik do wymiany.
    Mógł uszkodzić się sam halotron lub blokuje się magnes wewnątrz.
    Na razie to tyle, zakładam że na centralne pracuje prawidłowo.
  • #3 3583587
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Liczyłem na szanownego Pana i doczekałem sie ale po dotarciu do Pacjenta okazało się że "przeszło mu"- ale podejrzewam ze zakłocenie mogło być wywołane "posypką " z siarczanu miedzi , która opada w wymiennika i jest higroskopijna a posypane nią były konektory z górnego czujnika z okrągłego wymiennika z lewej strony.
    Nic z nim nie kombinowałem , poprzestałem na zebraniu posypki odkurzaczem- problemów z woda nie stwierdzono.
    Jeszcze raz dziekuje z zainteresowanie problemem- i Bardzo dziękuję.
    Temat zamykamy.
REKLAMA