Na samym początku chciałem przeprosić że temat umieściłem akurat tutaj, ale nie miałem pomysłu gdzie go upchnąć- najwyżej moderator przeniesie w odpowiednie miejsce. Chciałem również zaznaczyć że nie jestem profesjonalistą więc proszę o wyrozumiałość. Więc tak, mam transformator WN(zdjęcia umieszczę poniżej, ponieważ pokazuje mi że plik za duży...) no i mam z nim taki mały problem. Chciałem uzyskać jak najbardziej to będzie możliwe wysokie napięcie. W wielu miejscach w internecie spotkałem się z opcją nawinięcia 10 grubych zwoi na stronę wtórną a pierwotną pozostawienie taką jaką jest. Właśnie to zamierzam zrobić tylko: mierze rezystację nóżek wystających z transformatora i pokazuje mi 2, lub 3 (ku mojemu zaskoczeniu)rezystancje, a co za tym idzie ma 2 lub 3(?!) uzwojenia po jednej stronie. które uzwojenie mam podłączyć jako stronę pierwotne? Ma ktoś jakiś pomysł? Umieszczę kilka różnych zdjęć z różnej perspektywy. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
proszę o kliknięcie edytuj i zmniejszenie rozmiaru zdjęć oraz zamieszczenie zdjęć bardziej wyrazistych, na koniec usunięcie tej notki /mod guls
wiecie co, to nie ja ustawiłem prowizję dla plików... ręcznie wpisałem żeby było -0.01... ale z tego co wyczytałem to elektroda pobiera prowizję dlatego że są duże pliki, dzisiaj wrzucę na jakiś serwer i umieszczę linki. Przepraszam jeszcze raz za ten dział, Jeżeli bardzo chcecie to powiedzcie gdzie mam go umieścić a go usune i umieszczę w innym miejscu.
proszę o kliknięcie edytuj i zmniejszenie rozmiaru zdjęć oraz zamieszczenie zdjęć bardziej wyrazistych, na koniec usunięcie tej notki /mod guls
wiecie co, to nie ja ustawiłem prowizję dla plików... ręcznie wpisałem żeby było -0.01... ale z tego co wyczytałem to elektroda pobiera prowizję dlatego że są duże pliki, dzisiaj wrzucę na jakiś serwer i umieszczę linki. Przepraszam jeszcze raz za ten dział, Jeżeli bardzo chcecie to powiedzcie gdzie mam go umieścić a go usune i umieszczę w innym miejscu.